Siirry pääsisältöön

Ananas-passion juustokakku, trooppinen juustokakku


Nämä kakut saivat ideansa siitä, että piti poistaa jääkaapista kuohukermaa ja ananascurd, tuorejuustoakin oli kaapissa. Koristelin kakut sillä, mitä kotoa löytyi - kauniisti tähän sopisivat tuoreet marjat ja trooppiset hedelmät.

Ananascurd oli erityisen hyvää, ohje täällä - jos et halua sitä valmistaa , voit korvata sen Prismassa myytävällä Bonnen ananassoseella - lisäisin silloin 1 liivatteen, koska curd on paksumpaa rakenteeltaan ja ananaksen happo vaikeuttaa hyytymistä.

Ohjeesta tulee 2 kpl pieniä juustokakkuja, halkaisija 16 cm ja korkeus 4 cm. Tämä annos sopinee hyvin 22-24 sentin vuokaankin.


Ananas-passion juustokakku

Pohja

150 g keksiä esim Digestive
60 g margariinia

Mousse

3 liivatetta ja 2 rkl sitruunanmehua (käytän saksalaista isoa Ewald-liivatetta, laske liivatemäärä oman liivatteesi ohjeen mukaan, pieniä liivatteita 5-6)
3 dl kermaa - kuohu tai vispi
200 g tuorejuustoa Philadelphia tai vanilja Rainbow
1 1/2 dl Tropical Oddly Goud Valio välipala tai ananas- tai trooppinen jogurtti tai mango-passion rahka tai vastaava
5 rkl ananascurdia
2 rkl passionmehua
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 tippaa ananasesanssia (ei välttämätön)

Sprayaa irtopohjakakkuvuoan reuna ja aseta se vuokaa suuremmalle tarjoilualustalle. Hienonna monitoimikoneessa keksit. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Painele seos kakkureunan tai kahden :)  sisään pohjalle.

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.

Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, jogurtti, curd tai sose, mehu ja sokerit. 

Purista vesi pois liivatteista ja liota liivatteet hyvin kiehuvan kuumaan sitruunatilkkaan.  Kaada seos juustoseokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten. 

Lisää varovasti nostellen kermavaahto liivatejuustoseokseen. Maista ja tarvittaessa mausta. Kaada seos vuoanreunan sisälle, tasoita ja laita vuoka hetkeksi pakastimeen hyytymään tai mielellään yön yli jääkaappiin. Valmista kakun hyydyttyä kiille

Ananaskiille


2 liivatetta (pieniä liivatteita 3, käytin isoa Ewald-liivatetta)
1 dl appelsiinimehua
1/2 -1 dl ananasmehua tai ananascurdia
1 rkl passionmehua

Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka mehua kiehuvaksi, lisää liivatteet, sekoita tasaiseksi. Lisää liivate mehuihin ja levitä lusikalla kylmennetyn, hyytyneeen juustokakun päälle. Anna hyytyä, koristele - ja nauti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja