Nämä kakut saivat ideansa siitä, että piti poistaa jääkaapista kuohukermaa ja ananascurd, tuorejuustoakin oli kaapissa. Koristelin kakut sillä, mitä kotoa löytyi - kauniisti tähän sopisivat tuoreet marjat ja trooppiset hedelmät.
Ananascurd oli erityisen hyvää, ohje täällä - jos et halua sitä valmistaa , voit korvata sen Prismassa myytävällä Bonnen ananassoseella - lisäisin silloin 1 liivatteen, koska curd on paksumpaa rakenteeltaan ja ananaksen happo vaikeuttaa hyytymistä.
Ananascurd oli erityisen hyvää, ohje täällä - jos et halua sitä valmistaa , voit korvata sen Prismassa myytävällä Bonnen ananassoseella - lisäisin silloin 1 liivatteen, koska curd on paksumpaa rakenteeltaan ja ananaksen happo vaikeuttaa hyytymistä.
Ohjeesta tulee 2 kpl pieniä juustokakkuja, halkaisija 16 cm ja korkeus 4 cm. Tämä annos sopinee hyvin 22-24 sentin vuokaankin.
Ananas-passion juustokakku
Pohja
150 g keksiä esim Digestive
60 g margariinia
Mousse
3 liivatetta ja 2 rkl sitruunanmehua (käytän saksalaista isoa Ewald-liivatetta, laske liivatemäärä oman liivatteesi ohjeen mukaan, pieniä liivatteita 5-6)
3 dl kermaa - kuohu tai vispi
200 g tuorejuustoa Philadelphia tai vanilja Rainbow
1 1/2 dl Tropical Oddly Goud Valio välipala tai ananas- tai trooppinen jogurtti tai mango-passion rahka tai vastaava
5 rkl ananascurdia
2 rkl passionmehua
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 tippaa ananasesanssia (ei välttämätön)
Sprayaa irtopohjakakkuvuoan reuna ja aseta se vuokaa suuremmalle tarjoilualustalle. Hienonna monitoimikoneessa keksit. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Painele seos kakkureunan tai kahden :) sisään pohjalle.
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, jogurtti, curd tai sose, mehu ja sokerit.
Purista vesi pois liivatteista ja liota liivatteet hyvin kiehuvan kuumaan sitruunatilkkaan. Kaada seos juustoseokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten.
Lisää varovasti nostellen kermavaahto liivatejuustoseokseen. Maista ja tarvittaessa mausta. Kaada seos vuoanreunan sisälle, tasoita ja laita vuoka hetkeksi pakastimeen hyytymään tai mielellään yön yli jääkaappiin. Valmista kakun hyydyttyä kiille
Ananaskiille
2 liivatetta (pieniä liivatteita 3, käytin isoa Ewald-liivatetta)
1 dl appelsiinimehua
1/2 -1 dl ananasmehua tai ananascurdia
1 rkl passionmehua
Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka mehua kiehuvaksi, lisää liivatteet, sekoita tasaiseksi. Lisää liivate mehuihin ja levitä lusikalla kylmennetyn, hyytyneeen juustokakun päälle. Anna hyytyä, koristele - ja nauti.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: