Päärynäjuustokakku
-ohje suureen 28 cm:n korkeaan irtoreunaan, jonka alle laitoin kakkupahvin lautaselle. Pienempään vuokaan voit
tehdä puolikas annoksen
Pohja:
200 g Tasangon laktoositon kaneliässä pikkuleipä
tai kaurakeksejä
100 g margariinia sulatettuna
Hienonna ainekset monitoimikoneessa ja
painele jauhojen avulla leivinpaperilla pohjastaan vuoratun vuoan pohjalle.
Vuoan reunat kannattaa öljytä ja sihdata öljyn päälle tomusokeria, niin kakku
irtoaa ajallaan siitä luisuen ja reunasta tulee siisti ja tasainen. Paina
pohjamassan reunat tasaisiksi kaapimen avulla.
Täyte:
14 liivatetta (käytän 4 grammaisia tukun isoja
lehtiä, pieniä liivatteita voisi olla vähän enemmän)
4 dl Bonnen päärynäsosetta ja
sitruunanmehua vähän joukossa
4 dl turkkilaista jogurttia
2 dl päärynäkinuskirahkaa
6 dl vispiFloraa tai vispikermaa
– itse käytin tukun keltaisessa purkissa olevaa Millac’ia
1 dl sokeria
1 ½ rkl vanilliinisokeria
pastaväriä vihreää ja mukaan hiven
keltaista, joka kirkastaa vihreän
Kiille
6 liivate (kaupan pieniä liivatteita 8)
1 rkl sitruunan mehua
6dl päärynämehua
pastaväriä
Koristeluun valkosuklaa, kermavaahto ja
sokerimassakoristeet tai pitsiperhoset – mielellään valkosuklaapohjalla
vahvistettuna, etteivät koristeet sula herkästi
Täyte. Vaahdota kerma ja lisää sokerit
loppuvaiheessa vatkaamista, siirrä se jääkaappiin odottamaan. Liota liivatteita
kylmässä vedessä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Kuumenna osa soseesta
ja liota liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Sekoita tasaiseksi, lisää loppu sose.
Vatkaa jogurtti ja rahka sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää liivateseos.
Nostele kermavaahto varovasti jogurttiliivateseoksen joukkoon ja maista vielä
maku – tarvittaessa lisää jotain makuaineista. Värjää koko seos vaalean
vihreäksi. Ota sitten eroon puolet seoksesta ja värjää toinen puoli tummemman
vihreäksi –se tulee kakun pohjamassan päälle. Kaada massa irtopohjavuokaan ja
heiluta vähän vuokaa, jotta massa menee tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä
hetken pakasteessa. Lisää sitten toinen osa kerma-jogurttiseosta. Hyydytä
kylmässä muutaman tunnin ajan tai pikaisesti saat kakun hyytymään pakasteessa.
Kiille. Liota liivate pehmeäksi kylmässä vedessä.
Kuumenna desin verran mehua lähes kiehumapisteeseen, höyryäväksi. Liuota
liivate seokseen, jäähdytä hetken aikaa. Lisää loppu mehu. Anna jäähtyä lähes
kananmunan valkuaisen paksuiseksi. Lusikoi jäähtynyt liivate hyytyneen ja
kylmän kakun pinnalle, jäähdytä ja koristele.
·
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: