Kävin tukussa ja ostin Bonnen trooppista
sosetta ja mangososetta mielessäni juustokakku ihanien trooppisten hedelmien
maulla. Tarkoituksenani oli tehdä koekakku avoimet ravintolat päivän kahvilaa
ajatellen - tästä tulikin hyvä ja kaunis - olin tyytyväinen ja maistajat
tykkäsivät. Tarjosimme tätä kakkua Jussin kirppikselle kokoamassamme Pop Up kahvilassa 21.2.2016 - kaksinkertainen annos isoon reunavuokaan suoraan kakkupahvin päälle koottuna ja näin koristeltuna:
Trooppinen
juustokakku
-ohje pieneen 17 cm:n irtopohjavuokaan,
isompaan vuokaan voit tehdä kaksinkertaisena, kuten ohjeen päällä olevissa kuvissa isot kakut on tehty
Pohja:
75 g Tasangon maidoton sitruunapikkuleipä tai vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
25 g margariinia sulatettuna
Hienonna ainekset monitoimikoneessa ja
painele jauhojen avulla leivinpaperilla pohjastaan vuoratun vuoan pohjalle. Vuoan
reunat kannattaa öljytä ja sihdata öljyn päälle tomusokeria, niin kakku irtoaa ajallaan
siitä luisuen ja reunasta tulee siisti ja tasainen. Paina pohjamassan reunat
tasaisiksi kaapimen avulla.
Täyte:
4 liivatetta (käytän 4 grammaisia isoja
lehtiä, pieniä liivatteita voisi olla 5)
½ dl limemehua
1,5 dl Bonnen trooppista sosetta
100 g Philadelphia juustoa
100 g appelsiinituorejuustoa
3 dl vispiFloraa tai kermaa
1 dl tomusokeria
1/2 dl sokeria
Kiille
1 liivate (pieniä liivatteita 1 ½)
1 rkl sitruunan mehua
¾ dl appelsiinimehua
3 rkl mangososetta
1 rkl sokeria
Koristeeksi trooppisia kuivattuja hedelmiä, keksinpaloja, marenkeja, sokerimassakoristeita tai helmiä
Täyte. Vaahdota kerma ja lisää sokerit
loppuvaiheessa vatkaamista, siirrä se jääkaappiin odottamaan. Liota liivatteita
kylmässä vedessä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Kuumenna mehut ja
liota liivatteet kiehuvaan nesteeseen. Sekoita tasaiseksi, lisää sose. Vatkaa
tuorejuustot sähkövatkaimella tasaiseksi ja lisää liivatemehuseos. Nostele
kermavaahto varovasti tuorejuusto-mehuseoksen joukkoon ja maista vielä maku – tarvittaessa
lisää jotain makuaineista. Kaada massa irtopohjavuokaan ja heiluta vähän
vuokaa, jotta massa menee tasaisesti vuokaan. Hyydytä kylmässä muutaman tunnin ajan tai
pikaisesti saat kakun hyytymään pakasteessa.
Kiille. Liota liivate pehmeäksi kylmässä vedessä.
Kuumenna mehut ja sokeri lähes kiehumapisteeseen, höyryäväksi. Liuota liivate
seokseen, jäähdytä hetken aikaa. Lusikoi jäähtynyt liivate hyytyneen ja kylmän kakun
pinnalle, jäähdytä ja koristele.
Kokeilin kakun laitaan myös valkosuklaapitsiä ystäväni idean mukaan - mietimme yhdessä onnistuisikohan pitsimatolla sellaista tekemään - no tuumasta toimeen: sulatin valkosuklaata ja vedin sitä pitsimattoon, kääräisin maton hetkeksi kakun ympärille ja pakastin kakun muutamaksi minuutiksi - kyllähän se silikoonimatto irtosi melko vaivattomasti - lastalla tuin suklaapitsiä vetäessäni mattoa irti.
Viime vuonna on nettileipurit kovasti suositelleet Kakkutaikurin Tropical-juustokakkua, mutta minä tein nämä yllä olevat trooppiset kakut vähemmillä aineksilla ja erilaisella, itse kootulla ohjeella.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: