POHJA
|
||
200 g
|
hapankorppuja tai gluteenitonta näkkileipää
|
|
100 g
|
margariinia
|
|
TÄYTE
|
||
6
|
liivatelehteä (käytin isoja 4 grammaisia lehtiä, pieniä voisi olla 8 ?)
|
|
400 g
|
kylmäsavustettua lohta
|
|
1 tl
|
sitruunapippuria ja mustapippuria
|
|
2
|
punasipulia
|
|
400 g
|
kurkkua
|
|
2
|
vihreää omenaa
|
|
600 g
|
||
1 dl
|
sitruunamehua
|
|
5 dl
|
Flora
vispiä tai laktoositonta vispikermaa
|
|
KORISTELU
|
||
herneen- tai auringonkukanversoja, pieniä salaatin- tai rucolanlehtiä tai
kurkku- ja punasipulikuutioita
|
Valmistusohje
·
Hienonna hapankorput monitoimikoneessa,
lisää joukkoon sulatettu margariini ja halutessasi juustoraastetta.. Peitä syvän
uunipellin pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle, tarvittaessa
jauhojen avulla.
·
Valmista täyte: Liota liivatelehtiä
kylmässä vedessä n. 5 min. Hienonna kala. ja punasipuli. Leikkaa kurkku ja
kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin kala ja tuorejuusto.
Lisää seokseen pippuria ja puolet
sitruunamehusta.
·
Vaahdota kerma. Purista liivatelehdet
kuiviksi. Kuumenna loppu sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen
liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Lisää viimeisenä kermavaahto varovasti nostellen seokseen. Kaada seos uunivuokaan.
Peitä foliolla ja anna hyytyä jääkaapissa 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota torttu vuoasta. Koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: