Pidimme kaikki näiden sarvien mausta. sisällä on savukinkkua ja laktoositonta Emmentaljuustoa. Sarvien päällä tattarirouhetta, joka rapisi ihanasti hampaissa, mutta oli paistamisen jälkeenkin pehmeän rapeaa.
Kinkkujuustosarvet
9 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl pieniä kaurahiutaleita
200 g margariinia
4 dl kädenlämpöistä maitoa
30 g hiivaa
1 tl suolaa
Täytteeksi juustoraastetta ja kinkkukuutioita
Sekoita kuivat aineet ja margariini
monitoimikoneen leikkuuterällä murumaiseksi. Lisää maito, johon hiiva on
liotettu. Tarvittaessa lisää jauhoja – taikinasta pitäisi saada pehmeä pallo,
joka juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Kohota kunnolla – kaksinkertaiseksi
– taikina.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa
se neljään osaan. Kauli osat pyöreiksi palloiksi, jotka jaat sektoreittain 6-8
kolmioon. Laita juustoraastetta ja kinkkukuutioita kolmion paksumpaan päähän ja
rullaa kapeampaan suuntaan. taita sarven malliin. Kohota oikein hyvin
lämpimässä liinan alla. Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja ripottele
päälle tattarirouhetta. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: