Pohjataikina:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai kauranleseitä
1 1/2 tl vanilliinisokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl ruokaöljyä
1/2 dl appelsiini- tai omenatäysmehua tai maitoa tai soijamaitoa tai vanhaa kermaa tai maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
Pinnalle:
2 dl vaniljarahkaa tai valkosuklaalimerahkaa tai kermaviiliä tai vanhaa kermaa tai maustamatonta jogurttia
1 muna
1 tl vehnäjauhoja
sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan
2dl pestyä ja paloiteltua raparperia
1 - 2 rkl sokeria tai ruskeaa sokeria
Voitele ensin piirasvuoka ja jauhota se kaurahiutaleilla tai kauranleseillä. Sekoita munat ja sokeri - kuohkeamman tortun saat, jos vatkaat niitä hetken. Lisää nesteet vatkaten joukkoon ja sekoita sitten varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Jauhoja lisätessäsi sekoita mahdollisimman vähän, jotta taikinan kuohkeus säilyy. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 175 asteessa, kunnes taikinaan muodostuu vähän kuorta. Kaada nyt päälle ensin rahka-munaseos ja lisää sitten mikrossa hetken aikaa sokerin kanssa pehmitetyt raparperit - älä kaada sulatusmehua piiraaseen. Paista kypsäksi eli sen aikaa, että piiraan pinta hyytyy ja sen väri pysyy silti vaaleana. Koko piiras kypsyy noin 20-30 minuutissa.
LISÄÄ MUUTOKSIA:
- Voit myös jättää pois rahka- munaseoksen ja kaataa raparperit suoraan taikinan päälle.
- Jos kaadat raparperit piirastaikinan päälle ennen uuniin laittamista, raparperit valuvat paistettaessa piiraan pohjalle. Jos annat piiraan pohjan paistua ensin hetken yksin ennen raparperien lisäämistä, pysyvät raparperit paremmin pinnalla. Toinen keino on tehdä taikinasta hieman paksumpaa lisäämällä siihen 1/2 -1 dl vehnäjauhoja. Ilman rahkaseosta tehdyn piiraan voi tarjota vatkatun vaniljakastikkeen kera.
-Raparperien tilalla voit käyttää mitä tahansa marjoja pisteittäin piiraan tai rahkaseoksen päälle pudoteltuna
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: