Tämän ohjeen löysin kauan sitten isältäni saamasta Ruokaleivät -kirjasta. Ohjeesta tulee noin 12 leipää. Kuvan pikkuleivät tein käyttäen osittain täysjyvävehnäjauhoa, mutta kyllä tässä tavallinen vehnäjauho kauran lisänä on paras. Todella herkullisia leipiä.
2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl maitoa
100 g margariinia sulatettuna tai 1 dl rypsiöljyä
1/4 pkt hiivaa
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
noin 1/2 litraa vehnäjauhoa
(jauhoja ei tarvitse mitata, tee pehmeä taikinasta pallo, joka irtoaa kulhon laidoista)
Anna kaurahiutaleiden turvota pari tuntia tai yön yli maidossa. Jos aikaa on vähän, lämmitä kaurahiutalemaitoseos mikrossa ja jäähdytä sitten kädenlämpöiseksi. Lisää öljy tai sula margariini hiutaleiden päälle. Lisää hiiva muruina ja sekoita, kunnes se liukenee. Lisää kuivat aineet. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina leivinpöydälle ja vaivaa siihen tarvittaessa lisää jauhoja - se ei saa tarttua kiinni pöytään. Kaaviloi taikina noin 2 senttimetrin paksuiseksi levyksi ja ota siitä pyöreällä, noin 10 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla (mukilla?) leipiä. Nosta leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele leivät tikulla tai haarukalla ja kohota leivinliinan alla hyvin. Paista 200 asteessa vaaleanruskeiksi ja jäähdytä valmiit leivät leivinliinan alla.
Hienoa Päivi tästä se lähtee. Tervetuloa tänne bloggailun maagiseen maailmaan. Täytyypä kokeilla tätä reseptiäsikin. Toivotan paljon klikkauksia sinulle ja mukavia tulevia hetkiä leivonnan parissa. Irma
VastaaPoistaKiitos innoittajalleni!
VastaaPoista