Kohtahan sitä saa jo uusia raparpereita - minulla oli vielä pakasteessa vanhoja, niin tein tätä tosi maukasta ja pehmeää raparperikookostorttua, jonka ohjeen olen ystävältäni Kirsiltä saanut.
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
2dl maitoa tai appelsiinitäysmehua
2 dl sokeria
5 -6 dl kookoshiutaleita
4 munaa
3 tl vanilliinisokeria
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten joukkoon. Lisää neste ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi puulastalla sekoittaen vuorotellen nesteen kanssa - sekoita tässä vaiheessa mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.
Lisää päälle pehmeät raparperinpalat (valuta nestettä pois ensin) ja levitä sitten tasaisesti kookoshiutaleseos tortun pintaan. Paista 175 asteessa, kunnes torttu on kauniin vaalean ruskea pinnalta ja tikulla kokeillen taikinaa ei tartu keskeltäkään tikkuun.
Voit tarjota tämän leivonnaisen jäätelön tai vaniljakastikkeen tai fariiniskerilla ja vanilliinilla maustetun kermavaahdon kera, mutta se on herkullista sellaisenaankin.
Raparperikookostorttu
ohje uunipellilliseen - keskikokoiseen piirasvuokaan riittää 1/4 annos
400 g margariinia4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl perunajauhoja
4 tl leivinjauhetta
2dl maitoa tai appelsiinitäysmehua
Pinnalle ensin mikrossa pehmitettyjä raparperinpaloja 10-15 dl, niiden päälle seos, jossa on
200 g margariinia sulatettuna2 dl sokeria
5 -6 dl kookoshiutaleita
4 munaa
3 tl vanilliinisokeria
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten joukkoon. Lisää neste ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi puulastalla sekoittaen vuorotellen nesteen kanssa - sekoita tässä vaiheessa mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty.
Lisää päälle pehmeät raparperinpalat (valuta nestettä pois ensin) ja levitä sitten tasaisesti kookoshiutaleseos tortun pintaan. Paista 175 asteessa, kunnes torttu on kauniin vaalean ruskea pinnalta ja tikulla kokeillen taikinaa ei tartu keskeltäkään tikkuun.
Voit tarjota tämän leivonnaisen jäätelön tai vaniljakastikkeen tai fariiniskerilla ja vanilliinilla maustetun kermavaahdon kera, mutta se on herkullista sellaisenaankin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: