Tämän alkukesän hittiohje on kolmen aineen jäätelö vuodelta 2015. Uusimmat jäätelöohjeet löydät täältä. Minunkin piti sitä mökillä alkaa kokeilemaan ja sain nopeasti ohjeen nettikaveriltani Mialta, kiitos! Tämän jäätelön makua on kovasti kehuttu. Kauppaan tulleet uudet tuotteet mahdollistavat valmistuksen ilman jäätelökonetta ja kananmunia.
1 prk kondensoitua maitoa
1/2 - 3/4 dl glukoosisiirappia
(Ripaus suolaa haluttaessa vähentää makeutta)
Vatkaa kaikki aineet yhdessä vaahdoksi. Lisää makuaineeksi murskattua dajmia tai muuta suklaata, lakua, mansikkaa tai vaniljasokeria tai vaniljan siemeniä, kinuskia tms..
Pakasta yön yli.
Glukoosisiirappia ja kondensoitua maitoa säilykepurkissa saa suuremmista marketeista. Glukoosisiirappi ei kiteydy sokerin tavoin, joten sitä käyttämällä jäätelöstä tulee pehmeää. Jäätelön voi tehdä myös ilman siirappia. Koska minulla ei mökillä ollut glukoosisiirappia, laitoin vähän joukkoon vaaleaa siirappia, mutta siinä on glukoosia vain 10 prosenttia, joten sen käyttöä jäätelössä ei suositella.
Käytin tässä dajm-jäätelössä kuohukermaa, mutta leivontaystäväni netissä neuvoivat korvaamaan sen mieluiten Flora vispillä tai vispikermalla, jolloin suutuntuma ei jää rasvaiseksi. Tärkeä neuvo! Kiitos! Kyllä kokemusten jakaminen netissä on hieno juttu. Jos kuitenkin käytät vispikermaa - tahdot esimerkiksi tehdä laktoosittoman jäätelön - ÄLÄ vatkaa kermaa liikaa, vaan jätä vaahto pehmeäksi, silloin rasvainen maku ei tule esiin niin helposti. Kermastahan tulee voita kauan vatkatessa. Jotkut ovat korvanneet 1-2 dl kermasta jogurtilla tai maidolla, niinkin tulee kuulemma hyvä lopputulos.
Valion tiikerijäätelöohjetta kannattaa kokeilla myös. Lisää jäätelöohjeita on esim. Kakkutaikurin sivuilla. Myös Pullahiirellä ja monella muulla blogin pitäjällä on paljon ohjeita ja Valion jogurttijäätelö voisi olla herkkua.
Jäätelö ilman jäätelökonetta
7 1/2 dl Flora vispiä tai vispikermaa (joukossa voi olla 1 purkki vatkattavaa vaniljakastiketta)1 prk kondensoitua maitoa
1/2 - 3/4 dl glukoosisiirappia
(Ripaus suolaa haluttaessa vähentää makeutta)
Vatkaa kaikki aineet yhdessä vaahdoksi. Lisää makuaineeksi murskattua dajmia tai muuta suklaata, lakua, mansikkaa tai vaniljasokeria tai vaniljan siemeniä, kinuskia tms..
Pakasta yön yli.
Glukoosisiirappia ja kondensoitua maitoa säilykepurkissa saa suuremmista marketeista. Glukoosisiirappi ei kiteydy sokerin tavoin, joten sitä käyttämällä jäätelöstä tulee pehmeää. Jäätelön voi tehdä myös ilman siirappia. Koska minulla ei mökillä ollut glukoosisiirappia, laitoin vähän joukkoon vaaleaa siirappia, mutta siinä on glukoosia vain 10 prosenttia, joten sen käyttöä jäätelössä ei suositella.
Käytin tässä dajm-jäätelössä kuohukermaa, mutta leivontaystäväni netissä neuvoivat korvaamaan sen mieluiten Flora vispillä tai vispikermalla, jolloin suutuntuma ei jää rasvaiseksi. Tärkeä neuvo! Kiitos! Kyllä kokemusten jakaminen netissä on hieno juttu. Jos kuitenkin käytät vispikermaa - tahdot esimerkiksi tehdä laktoosittoman jäätelön - ÄLÄ vatkaa kermaa liikaa, vaan jätä vaahto pehmeäksi, silloin rasvainen maku ei tule esiin niin helposti. Kermastahan tulee voita kauan vatkatessa. Jotkut ovat korvanneet 1-2 dl kermasta jogurtilla tai maidolla, niinkin tulee kuulemma hyvä lopputulos.
Valion tiikerijäätelöohjetta kannattaa kokeilla myös. Lisää jäätelöohjeita on esim. Kakkutaikurin sivuilla. Myös Pullahiirellä ja monella muulla blogin pitäjällä on paljon ohjeita ja Valion jogurttijäätelö voisi olla herkkua.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: