Siirry pääsisältöön

Helppo kolmen aineen jäätelö

Tämän alkukesän hittiohje on kolmen aineen jäätelö vuodelta 2015. Uusimmat jäätelöohjeet löydät täältä. Minunkin piti sitä mökillä alkaa kokeilemaan ja sain nopeasti ohjeen nettikaveriltani Mialta, kiitos! Tämän jäätelön makua on kovasti kehuttu. Kauppaan tulleet uudet tuotteet mahdollistavat valmistuksen ilman jäätelökonetta ja kananmunia.

Jäätelö ilman jäätelökonetta

7 1/2 dl Flora vispiä tai vispikermaa (joukossa voi olla 1 purkki vatkattavaa vaniljakastiketta)
1 prk kondensoitua maitoa
1/2 - 3/4 dl glukoosisiirappia
(Ripaus suolaa haluttaessa vähentää makeutta)

Vatkaa kaikki aineet yhdessä vaahdoksi. Lisää makuaineeksi murskattua dajmia tai muuta suklaata, lakua, mansikkaa tai vaniljasokeria tai vaniljan siemeniä, kinuskia tms..
Pakasta yön yli.

Glukoosisiirappia ja kondensoitua maitoa säilykepurkissa saa suuremmista marketeista. Glukoosisiirappi ei kiteydy sokerin tavoin, joten sitä käyttämällä jäätelöstä tulee pehmeää. Jäätelön voi tehdä myös ilman siirappia. Koska minulla ei mökillä ollut glukoosisiirappia, laitoin vähän joukkoon vaaleaa siirappia, mutta siinä on glukoosia vain 10 prosenttia, joten sen käyttöä jäätelössä ei suositella.

Käytin tässä dajm-jäätelössä kuohukermaa, mutta leivontaystäväni netissä neuvoivat korvaamaan sen mieluiten Flora vispillä tai vispikermalla, jolloin suutuntuma ei jää rasvaiseksi. Tärkeä neuvo! Kiitos! Kyllä kokemusten jakaminen netissä on hieno juttu. Jos kuitenkin käytät vispikermaa - tahdot esimerkiksi tehdä laktoosittoman jäätelön - ÄLÄ vatkaa kermaa liikaa, vaan jätä vaahto pehmeäksi, silloin rasvainen maku ei tule esiin niin helposti. Kermastahan tulee voita kauan vatkatessa. Jotkut ovat korvanneet 1-2 dl kermasta jogurtilla tai maidolla, niinkin tulee kuulemma hyvä lopputulos.

Valion tiikerijäätelöohjetta kannattaa kokeilla myös. Lisää jäätelöohjeita on esim. Kakkutaikurin sivuilla. Myös Pullahiirellä ja monella muulla blogin pitäjällä on paljon ohjeita ja Valion jogurttijäätelö voisi olla herkkua.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja