Juhannuksena maistellaan valkosuklaamansikkakakkua.
Kakkupohja on sienikakkuohjeella tehty. Sahailen kakkupohjat kakkupohjat osiin alla olevassa kuvassa olevalla kakkusahalla, siten saan tasaiset kerrokset. Kostutukseen käytin vanilliinilla maustettua maitoa. Täytteenä on tomusokerilla, sitruunanmehulla ja vanilliinilla maustettu vispikerma-vaniljarahka-valkosuklaaseos. Laitoin täytettä väliin sen verran paksusti, että sain painella mansikoita pystyyn täytteeseen - ja kauniisti ne tulivatkin leikkuupinnassa esiin. Alimmassa kerroksessa erottuu punainen mansikkahilloraita.
Tasaisen kermavaahtokerroksen kakun pintaan saa, kun vatkaa kerman vähän pursotuskermaa ohuemmaksi ja levittää ensin ohuen kerroksen, joka suojaa muruilta kakun päälle levitettävää kermavaahtoa. Kermavaahto levitetään ensin kakun päälle ja tasoitellaan. Lopuksi veto pitkällä lastalla kakun päältä lastan 45 asteen kulmassa -itse sain kyllä tasoitella useamman kerran reunaa ja päällistä, ei ole vielä taidot riittävän hioutuneet!
Päällisen jälkeen kerma levitetään reunoille ensin epätasaisemmin (toiset pursottavat vaakanauhana) ja sen jälkeen kakkua pyörittäen (mielellään pyörivä alusta alla) vedetään reuna sitä varten kehitetyllä sileällä muovilastalla tasaiseksi. Toki päällikermaan voi tehdä esim. aaltokuvioita haarukalla tai haramaisella lastalla.
Kakun reunoihin kiinnitin valkosuklaalevyjä, joihin kuvio siirtyy reunamuovista - ulkolaisista nettikaupoista tuo tuote löytyy nimellä chocolate transfer sheet ja se sopii siis sekä valkosuklaan, että tumman suklaan kuvioimiseen. Reunasuklaan olisi voinut laittaa koko kakun reunalle kokonaisena, mutta paloittelin sen nyt kaitaleiksi. Reunasuklaa syntyy helposti, kun sula suklaa levitetään siveltimellä tai pursotetaan pitsimäiseksi kuvioksi vaikka muovipussin kulmaan tehdystä pienestä reiästä reunakalvolle ja annetaan sen hetki jähmettyä. Ennen kuin suklaa on täysin jähmettynyt painetaan reunakalvo kiinni kakun kermapintaan. Tällaista suklaareunusta käytetään usein juustokakuissa, mutta sopiihan se kermakakkuunkin.
Katso reunasuklaan valmistusohje videolta :
ja vähän haastavampi ohje täältä
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: