Kun mies meni eilen kaupasta ostamaan kääretorttua, piti kiireesti tekaista maukkaampi versio kotona. Täytteenä on Britakakusta jäänyttä raparperimansikkahilloketta, mutta hyvin siihen sopisi esimerkiksi puolukkasose tai karviaishillo tai muu vähemmän makea.
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja lämmitä kananmunia esim. lämpimässä vedessä tai huoneen lämmössä ennen vatkaamista.Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sihdin läpi kaapimella sekoittaen munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista, kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea. Kumoa torttupohja leivinpaperille, jonka päälle olet ripotellut kauranleseitä tai korppujauhoja. Irrota leivinpaperi vetämällä - irrottamista helpottaa, jos kastelet leivinpaperin pintaa kylmään veteen kostutetulla talouspyyhkeellä. Anna levyn jäähtyä, sillä kääretorttu, jossa on perunajauhoja mukana rullautuu repeilemättä ja hyvin kylmänäkin.
2 rkl kondensoitua maitoa tai sokeria maun mukaan
Kääretorttu
3 munaa1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja lämmitä kananmunia esim. lämpimässä vedessä tai huoneen lämmössä ennen vatkaamista.Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sihdin läpi kaapimella sekoittaen munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista, kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea. Kumoa torttupohja leivinpaperille, jonka päälle olet ripotellut kauranleseitä tai korppujauhoja. Irrota leivinpaperi vetämällä - irrottamista helpottaa, jos kastelet leivinpaperin pintaa kylmään veteen kostutetulla talouspyyhkeellä. Anna levyn jäähtyä, sillä kääretorttu, jossa on perunajauhoja mukana rullautuu repeilemättä ja hyvin kylmänäkin.
Täytteeksi hilloa ja
1 dl Flora vispiä tai kermaa vaahdotettuna2 rkl kondensoitua maitoa tai sokeria maun mukaan
2 dl vaniljarahkaa
1 tl DanSukker vaniljasokeria (tässä on tosi hyvä vaniljan maku!)
2 liivatetta
Levitä hilloa jäähtyneelle kääretorttulevylle ohuesti. Pehmitä liivatteet liottamalla niitä kylmässä vedessä hetken. Pudota sitten liivatteet kattilaan niin, että liotusvettä tulee mukaan pari teelusikkaa. Kuumenna, kunnes liivatteet sulavat. Anna seoksen jäähtyä hetki, ettei lämpötilaero liivatteen ja kermaseoksen välillä ole liian suuri, jolloin liivatetta olisi vaikea saada tasaisesti seokseen.
Sekoita täytteen aineet keskenään. maista maku ja lisää lopuksi liivate ohuena nauhana juoksuttaen seokseen, sekoita samalla hyvin. Anna täytteen jäähtyä hetki ja levitä se kääretorttulevylle. Rulla kääretorttu, käännä se leivinpapreiin ja laita jääkaappiintai pakastimeen hetkeksi jähmettymään.Tortun voi myös pakastaa.
Hyviä ohjeita kääretorttuun ja erilaisia täytteitä löytyy esimerkiksi Valiolta tai Kinuskikissalta
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: