Tähän rosmariiniparmesaanileipään tuli idea työtoveriltani ja ohje leipään löytyi Kodin Kuvalehdestä - tapani mukaan sitä vähän muuntelin.
1/2 palaa hiivaa
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita joukkoonsokeri ja vehnäjauhoja sen verran, että saat vellin. Kohota lämpimässä, kunnes juuritaikina kuplii.
1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna( käytin kuivattua, mutta maku on tuoreessa hienompi)
1/2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
parmesaaniraastetta tai- lastuja
Sekoita taikinaan muut aineet. Lisää jauhoja sen verran, että taikinasta muodostuu pehmeä pallo, joka irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
Kumoa taikina pöydälle ja muotoile siitä leivät, laita täytteen ainekset päälle. Voit myös kaulia taikinan suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja ripotella täytteet levylle, rullata sen kääretortun tavoin patongeiksi ja vetää viiltoja pintaan. Tai voit leipoa taikinasta pieniä neliömäisiä nyyttejä, joiden päälle asettelet täytteen ja taitat kulmat sisään. Kohota leivonnaiset kaksinkertaisiksi kooltaan lämpimässä paikassa liinan alla. Voitele vedellä ja ripottele päälle parmesaaniraastetta tai lastuja. Paista 200 asteessa vajaa puoli tuntia, kunnes leivät ovat vaalean ruskeat pinnaltaan - mikäli koristeet ovat päällä. aurinkokuivatut tomaatit palavat helposti - kannattaa muistaa, että kiertoilmauunissa voi käyttää 25 astetta vähemmän lämpöä kuin tavallisessa uunissa.
Rosmariiniparmesaanileipä
2 1/2 dl vettä1/2 palaa hiivaa
noin 3 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita joukkoonsokeri ja vehnäjauhoja sen verran, että saat vellin. Kohota lämpimässä, kunnes juuritaikina kuplii.
Lisää taikinaan
1 dl parmesaaniraastetta1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna( käytin kuivattua, mutta maku on tuoreessa hienompi)
1/2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
Täytteeksi
mustia kivettömiä oliiveja viipaloitunaaurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
parmesaaniraastetta tai- lastuja
Sekoita taikinaan muut aineet. Lisää jauhoja sen verran, että taikinasta muodostuu pehmeä pallo, joka irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
Kumoa taikina pöydälle ja muotoile siitä leivät, laita täytteen ainekset päälle. Voit myös kaulia taikinan suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja ripotella täytteet levylle, rullata sen kääretortun tavoin patongeiksi ja vetää viiltoja pintaan. Tai voit leipoa taikinasta pieniä neliömäisiä nyyttejä, joiden päälle asettelet täytteen ja taitat kulmat sisään. Kohota leivonnaiset kaksinkertaisiksi kooltaan lämpimässä paikassa liinan alla. Voitele vedellä ja ripottele päälle parmesaaniraastetta tai lastuja. Paista 200 asteessa vajaa puoli tuntia, kunnes leivät ovat vaalean ruskeat pinnaltaan - mikäli koristeet ovat päällä. aurinkokuivatut tomaatit palavat helposti - kannattaa muistaa, että kiertoilmauunissa voi käyttää 25 astetta vähemmän lämpöä kuin tavallisessa uunissa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: