Savukalapiirasta leipoessani pääsinkin kokeilemaan Kinuskissan piirasvuokaa, joita ostin kerralla kaksi. Suolaisen piiraan kera maistui hyvältä tomaattijuustosalaatti - kesän alussa olikin meheviä isoja suomalaisia tomaatteja myynnissä edullisesti.
Savukalapiiras kahteen vuokaan
150 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauranleseitä
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä tai kermaa tai maitoa
Sekoita taikinan ainekset monitoimikoneessa. lisää vesi viimeksi ja vältä turhaa vaivaamista.
Voitela ja jauhota vuoka tai sprayaa se vuokapraylla. Laita taikina vuokiin, jauhoja päälle ja painele ohueksi levyksi, työnnä samalla sivuille reunat ja tasoittele ne.
Täyte
pala purjoa - pese ja suikaloi
noin 200 g savulohta tai muuta savukalaa
180 - 200 g yrttituorejuustoa tai ruohosipulituorejuustoa
3 dl kasvirasvasekoitetta tai ruokakermaa tai kermaviiliä
3 kananmunaa
2 tl sitruunapippuria
1 rkl tuoretta tilliä
1/2 tl suolaa
Levitä suikaloitu purjo ja puhdistettu ja paloiteltu kala piirasvuokaan taikinan päälle. Sekoita kierrevatkaimella muut aineet keskenään tasaiseksi massaksi ja levitä seos piirasvuokaan taikinan ja kalojen päälle. halutessasi voit koristella pintaa puolikkailla kirsikkatomaateilla tai paprikarenkailla.
Tomaattijuustosalaatti
tarvitse tomaattia, salaattijuustoa, tuoretta basilikaa, oliiviöljyä ja mustapippurirouhetta tai pippurisekoitusta rouheena. Viipaloi tomaatit ja juusto, ripottele päälle mausteet ja kaada ohuena nauhana oliiviöljyä salaatin päälle. Tarjoa kylmänä
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: