Olen tänä keväänä ostanut useamman kirsikkapuun, koska ne kukkivat niin kauniisti keväällä ja rakastan kirsikoita. Tämän kakun innostuksena olivat kuitenkin kaupasta löytyneet kirsikat. Kun vielä kotona sattui olemaan kirsikkahilloa, siitähän syntyi kirsikkajuustokakku. Aikuisten makuun tähän olisi hyvin sopinut loraus kirsikkalikööriä - kirsikkahillo ja kirsikat kokonaisina tai paloina juustomassan joukossa antoivat miedomman maun kakkuun. Lisään ohjeen myöhemmin.
Teen mielelläni juustokakkuun sokerikakkupohjan, tässä pohja on kuitenkin digestivekekseistä tehty. Kokosin kakun pyöreään, kooltaan säädettävään reunukseen, joka tässä oli halkaisijaltaan noin 22 cm. Spray'asin reunan kakkuspraylla - olisi voinut sivellä öljylläkin》》 kylläpä irtosi juustokakku helposti ja sileänä vuoasta!
Kuvaan pääsi myös Kotkan kansainvälisiltä kesämarkkinoilta ostamani laventeli. Tuoreet kirsikat ja laventelin kukat tuovat mieleen Kroatian upeat maisemat ja ihanat kesät!
100 g digestivekeksejä tai kaurakeksejä
50 g margariinia
Voitele vuoan reunat, laita pohjalle leivinpaperia tai kokoa kakku suoraan tarjoiluastiaan, mikäli sinulla on irtoreuna käytettävissäsi. Hienonna keksit ja margariini monitoimikoneessa leikkuuterää käyttäen. Painele seos jauhoja apuna käyttäen vuoan tai reunuksen pohjalle.
1 dl ranskancremeä
1/2 dl sokeria
200 g Philadelphia tuorejuustoa tai muuta vastaavaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl kirsikkahilloa (esim. Lidl)
10 kirsikkaa
2 tl sitruunanmehua
4-5 kpl liivatelehtiä
Koristeluun esimerkiksi kirsikoita, kermavaahtoa ja värirakeita, kuvassa myös pitsimuotilla tehdyt suklaakoristeet
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Pese ja viipaloi kirsikat - jos tahdot laittaa ne kokonaisina kakkuun, poista vain kivet. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit, sitruunanmehu ja ranskancreme. Laita liivatteet vettä valuvina kattilaan (tarvittaessa lisää vettä pieni tilkka) ja kuumenna, kunnes ne liukenevat - anna hetken jäähtyä ja sekoita liivate hyvin huoneenlämpöiseen tuorejuustoon. Tuorejuuston pitää olla hyvin sekoitettu, ettei se jää kokkareina kerman joukkoon. Lisää tuorejuusto-liivateseos kermaseokseen hyvin puulastalla sekoittaen. Ota talteen pieni määrä seosta kakun pintaa varten ja lisää loppuun kermaseokseen kirsikkahilloa ja kirsikoita - maista!
Kumoa kermakirsikkaseos kakun pohjan päälle, tasoita ja lisää viimeksi tasainen, yksivärinen juustoseos kakun pintaan. Anna hyytyä kylmässä. Ennen tarjoilua koristele tuoreilla kirsikoilla.
Teen mielelläni juustokakkuun sokerikakkupohjan, tässä pohja on kuitenkin digestivekekseistä tehty. Kokosin kakun pyöreään, kooltaan säädettävään reunukseen, joka tässä oli halkaisijaltaan noin 22 cm. Spray'asin reunan kakkuspraylla - olisi voinut sivellä öljylläkin》》 kylläpä irtosi juustokakku helposti ja sileänä vuoasta!
Kuvaan pääsi myös Kotkan kansainvälisiltä kesämarkkinoilta ostamani laventeli. Tuoreet kirsikat ja laventelin kukat tuovat mieleen Kroatian upeat maisemat ja ihanat kesät!
Kirsikkajuustokakku
Pohja:100 g digestivekeksejä tai kaurakeksejä
50 g margariinia
Voitele vuoan reunat, laita pohjalle leivinpaperia tai kokoa kakku suoraan tarjoiluastiaan, mikäli sinulla on irtoreuna käytettävissäsi. Hienonna keksit ja margariini monitoimikoneessa leikkuuterää käyttäen. Painele seos jauhoja apuna käyttäen vuoan tai reunuksen pohjalle.
Täyte:
1 prk Floravispiä tai laktoositonta kermaa1 dl ranskancremeä
1/2 dl sokeria
200 g Philadelphia tuorejuustoa tai muuta vastaavaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl kirsikkahilloa (esim. Lidl)
10 kirsikkaa
2 tl sitruunanmehua
4-5 kpl liivatelehtiä
Koristeluun esimerkiksi kirsikoita, kermavaahtoa ja värirakeita, kuvassa myös pitsimuotilla tehdyt suklaakoristeet
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Pese ja viipaloi kirsikat - jos tahdot laittaa ne kokonaisina kakkuun, poista vain kivet. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit, sitruunanmehu ja ranskancreme. Laita liivatteet vettä valuvina kattilaan (tarvittaessa lisää vettä pieni tilkka) ja kuumenna, kunnes ne liukenevat - anna hetken jäähtyä ja sekoita liivate hyvin huoneenlämpöiseen tuorejuustoon. Tuorejuuston pitää olla hyvin sekoitettu, ettei se jää kokkareina kerman joukkoon. Lisää tuorejuusto-liivateseos kermaseokseen hyvin puulastalla sekoittaen. Ota talteen pieni määrä seosta kakun pintaa varten ja lisää loppuun kermaseokseen kirsikkahilloa ja kirsikoita - maista!
Kumoa kermakirsikkaseos kakun pohjan päälle, tasoita ja lisää viimeksi tasainen, yksivärinen juustoseos kakun pintaan. Anna hyytyä kylmässä. Ennen tarjoilua koristele tuoreilla kirsikoilla.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: