Gluteeniton kaurasuklaapohjalla oleva juustokakku sai mökillä koristeekseen syötäviä kukkia - väriminttu sopii koristeluun, mutta kukan kanta ei maistu hyvältä, niinpä kääräisin sen folion suojaan. Tämä oli raikasta ja pehmeän makuista ja maistui kotona hyvältä vielä 4 vrk:n jälkeen - 1-2 vrk valmistuksesta kuitenkin sopiva tarjoamisajankohta.
40 g margariinia
Levitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, öljyä ja tomusokeroi vuoan reunat- näin hyytelöity kakku irtoaa vuoasta liukkaasti ja reuna tulee aivan tasainen. Joko sokeri tai öljy jättää vähän kiiltoa kakun reunaan - siitä en oikein tykkää, mutta prempi sekin, kuin epätasainen reuna.
Murskaa keksit ja margariini monitoimikoneessa ja levitä vuoan pohjalle tasaisesti. Käytä apuna perunajauhoja, jos massa uhkaa tarttua käsiin.
40 g sokeria
1/2 dl vettä
3 liivatetta
2,5 dl laktoositonta vispikermaa
2 pkt Marabou dröm crisp suklaata (yhteensä noin 200 g)
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sekoita ne 1/2 desiin vettä kattilassa, kuumenna kunnes ne liukenevat, jäähdytä pieni hetki. Vaahdota keltuaiset ja sokeri, pakasta valkuaiset vaikka marenkien valmistusta odottamaan. Lisää liivateseos sähkövatkaimella vatkaten keltuaissokeriseokseen. lisää tähän kattilassa sulatettu suklaa.
Vaahdota kerma ja nostele se puulastalla viimeksi suklaamunaseokseen. levitä vuokaan tasaisesti, anna hyytyä kylmässä.
250 g tuorejuustoa esim. laktoositon Appetit (Lidl)
2 tl vanilliinisokeria
1 dl tomusokeria
4 liivatelehteä + pikku tilkka vettä
2 dl laktoositonta vispikermaa
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuusto ja päärynäsose tasaiseksi seokseksi, mausta sokereilla. Lisää vesitilkassa kuumennettu ja hetken jäähtynyt liivate tuorejuustoseokseen. Vatkaa kerma ja sekoita se tuorejuustoseokseen. Maista maku ja kumoa hyytyneen nougatmoussen päälle. Tasoita pinta, Hyydytä yön yli jääkaapissa. Koristele - minä laitoin mökillä väriminttua ja värirakeita. Listan syötävistä kukista, joita voi käyttää kakkujen koristeluun, löydät täältä - laitan silti kukan varren tuorekelmuun tai folioon ennen kakkuun upottamista.
Kakkupohja
75 g Semper kaurasuklaakeksejä Gluten free (saattaa sisältää pieniä määriä maitoa)40 g margariinia
Levitä irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, öljyä ja tomusokeroi vuoan reunat- näin hyytelöity kakku irtoaa vuoasta liukkaasti ja reuna tulee aivan tasainen. Joko sokeri tai öljy jättää vähän kiiltoa kakun reunaan - siitä en oikein tykkää, mutta prempi sekin, kuin epätasainen reuna.
Murskaa keksit ja margariini monitoimikoneessa ja levitä vuoan pohjalle tasaisesti. Käytä apuna perunajauhoja, jos massa uhkaa tarttua käsiin.
Nougatmousse
3 keltuaista40 g sokeria
1/2 dl vettä
3 liivatetta
2,5 dl laktoositonta vispikermaa
2 pkt Marabou dröm crisp suklaata (yhteensä noin 200 g)
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sekoita ne 1/2 desiin vettä kattilassa, kuumenna kunnes ne liukenevat, jäähdytä pieni hetki. Vaahdota keltuaiset ja sokeri, pakasta valkuaiset vaikka marenkien valmistusta odottamaan. Lisää liivateseos sähkövatkaimella vatkaten keltuaissokeriseokseen. lisää tähän kattilassa sulatettu suklaa.
Vaahdota kerma ja nostele se puulastalla viimeksi suklaamunaseokseen. levitä vuokaan tasaisesti, anna hyytyä kylmässä.
Päärynämousse
300 g päärynäsosetta (esim. tukusta tai säilykehedelmää soseuttaen)250 g tuorejuustoa esim. laktoositon Appetit (Lidl)
2 tl vanilliinisokeria
1 dl tomusokeria
4 liivatelehteä + pikku tilkka vettä
2 dl laktoositonta vispikermaa
Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuusto ja päärynäsose tasaiseksi seokseksi, mausta sokereilla. Lisää vesitilkassa kuumennettu ja hetken jäähtynyt liivate tuorejuustoseokseen. Vatkaa kerma ja sekoita se tuorejuustoseokseen. Maista maku ja kumoa hyytyneen nougatmoussen päälle. Tasoita pinta, Hyydytä yön yli jääkaapissa. Koristele - minä laitoin mökillä väriminttua ja värirakeita. Listan syötävistä kukista, joita voi käyttää kakkujen koristeluun, löydät täältä - laitan silti kukan varren tuorekelmuun tai folioon ennen kakkuun upottamista.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: