Ruisyrttisämpylät fantastisen helposti
2 dl ruishiutaleita
5 dl vettä
-keitä mikrossa taikinakulhossa 3 minuuttia, lisää maito
1 dl maitoa
1/2 pakettia hiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
vähän tuoretta paloiteltua rosmariinia tai oreganoa tai timjamia (kuiva yrttimaustekin toki käy)
-lisää nämä ainekset, kun puuromaitoseos on jäähtynyt käden lämpöiseksi. Sekoita.
3 rkl oliiviöljyä
vehnäjauhoja
-lisää öljy ja vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa pehmeänä pallona kulhon laidoilta. Anna sen kohota 1 1/2 tuntia lämpimässä liinan alla.
Leipominen
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 200 asteeseen, tavallisessa uunissa lämpö 220 astetta. Kumoa taikina varoen jauhotetulle pöydälle, ripottele jauhoja päälle ja leikkaa se kaapimella paloiksi, jotka nostat heti uunipellille leivinpaperin päälle. Älä lainkaan vaivaa taikinaa! Laita palat kohottamatta lähes kuumaan uuniin ja paista kauniin ruskeiksi. Älä peitä sämpylöitä uunista otettua, niin niiden pinta jää rapeaksi.
Nam, täytyykin tehdä heti :)
VastaaPoista