Kakkupohjan ohjeen löysin Iltalehdestä:
Kakkupohja:
300 g pehmeää margariinia
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 munaa
6 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g laktoositonta suklaata (Brunberg)
Vaahdota margariini ja sokeri. lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita puulastalla varovasti nostellen taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen sulatetun suklaan kanssa taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan - annos on suurehko, mutta kakku tulee tiivis, eikä kohoa kovin paljon. Paista ensin 200 asteessa, sitten 170 asteessa noin tunnin verran, kunnes taikinaa ei enätartu kakun keskeltä puutikkuun. Taikina jää helposti raa'aksi keskeltä, tutki tarkasti kakun kypsyyttä. Jäähdytä kakkupohja - voit myös leipoa sen pakastimeen etukäteen.
Täytteiden ohjeet tulossa blogiin myöhemmin
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: