Vuokko Väyrysen kakku kolmella suklaalla. Pohjassa dajmia ja täytteessä valkosuklaata ja minttusuklaata. Tämän makuun olisi sopinut hienosti kirpakat viinimarjat päälle koristeeksi.
Vuokko Väyrysen suklaakakku
Murskaa keksit ja suklaa monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata margariini ja anna hiukan jäähtyä ja lisää se keksiseokseen. Voitele irtopohjavuoan reunat öljyllä ja ripottele päälle tomusokeria, niin juustokakku irtoaa tosi hyvin vuoasta. Vuoraa pohja leivinpaperilla, joka saa jäädä kakun alle kakkua tarjoiltaessakin.
Vuokko Väyrysen suklaakakku
1 Dajm suklaa 56 g
12 kpl Bastognekeksejä
75 g margariinia
Täyte:
2 munaa
1/2 dl päärynä- tai omena- tai app. mehua
5 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
30 g minttusuklaata tai pelkkää valkosuklaata
200 g maustamatonta Appetit tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
2 1/2 dl Flora vispiä tai vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
2 1/2 dl Flora vispiä tai vispikermaa
Murskaa keksit ja suklaa monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata margariini ja anna hiukan jäähtyä ja lisää se keksiseokseen. Voitele irtopohjavuoan reunat öljyllä ja ripottele päälle tomusokeria, niin juustokakku irtoaa tosi hyvin vuoasta. Vuoraa pohja leivinpaperilla, joka saa jäädä kakun alle kakkua tarjoiltaessakin.
Kaada pohjan ainekset vuokaan, ripottele vähän vehnäjauhoa päälle ja painele seos irtopohjavuokaan.
Erota kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi kuivin välinein ja keltuaista ei saa olla yhtään joukossa, jotta valkuaiset vaahtoutuvat. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa tomusokeri ja jatka vaahdottamista, kunnes voit kääntää kulhon ympäri ja vaahto ei tipu kulhosta.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne pehmiävät. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi ja liuota kuumaan mehuun. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä kattilassa - sujuu paremmin, jos kuumennat aivan pienen tilkan kermaa ja annat suklaan sulaa siihen kuumassa kattilassa. Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon tuorejuusto ja kananmunan keltuaiset, sekoita tasaiseksi ja lisää liivateseos, sekoita.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä kunnes ne pehmiävät. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi ja liuota kuumaan mehuun. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä kattilassa - sujuu paremmin, jos kuumennat aivan pienen tilkan kermaa ja annat suklaan sulaa siihen kuumassa kattilassa. Jäähdytä hieman ja lisää joukkoon tuorejuusto ja kananmunan keltuaiset, sekoita tasaiseksi ja lisää liivateseos, sekoita.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Kuumalla ilmalla vaahdottaminen on ongelmallista, kerman pitää olla aivan kylmää eli sen ja kulhon voi vaikka hetkeksi laittaa pakastimeen ennen vatkausta. Lisää juustoseokseen ensin kermavaahto, sitten valkuaisvaahto.
Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Vedä leivinpaperin avulla tarjoiluvadille ja leikkaa saksilla ylimääräinen paperi pois näkyvistä - kakun alle se saa jäädä Koristele - mielellään kirpakoilla marjoilla, koska kakku on makeaa
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: