Tämä on muunnos fantastisista sämpylöistä ja ruissämpylöistä . Niin kauan kuin muistan, olen tehnyt sämpylöitä joskus aina puuro -tai perunasosepohjaan - alla nyt yksi ohje jälkimmäiseen.
No tämä on todella helppo ohje - sekoita ainekset kulhossa, kohota kerran, leikkaa ja paista!
50 g eli puoli pussia Mummon muussijauhetta tai muuta perunasosejauhetta
5 dl vettä
-keitä mikrossa vesi, lisää perunasosejauhe ja jäähdytä hetki.
Lisää maitoa 1 dl.
Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon
1/2 pakettia hiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl rypsiöljyä
hiivaleipävehnäjauhoja
-lisää 3rkl öljyä jahiivaleipävehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa pehmeänä pallona kulhon laidoilta. Anna sen kohota 1 1/2 tuntia lämpimässä liinan alla.
Leipominen
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 200 asteeseen, tavallisessa uunissa lämpö 220 astetta. Kumoa taikina varoen jauhotetulle pöydälle, ripottele jauhoja päälle ja leikkaa se kaapimella paloiksi, jotka nostat heti uunipellille leivinpaperin päälle. Älä lainkaan vaivaa taikinaa! Anna Anna palojen kohota hetken aikaa lämpimän uunin päällä tai laita palat kohottamatta lähes kuumaan uuniin ja paista kauniin ruskeiksi. Kun sämpylöiden pinta on kovettunut, voit ottaa ne hetkeksi uunista ja voidella vedellä ja ripotella siemeniä päälle. Älä peitä sämpylöitä uunista otettua, niin niiden pinta jää rapeaksi.
No tämä on todella helppo ohje - sekoita ainekset kulhossa, kohota kerran, leikkaa ja paista!
Perunasämpylät
50 g eli puoli pussia Mummon muussijauhetta tai muuta perunasosejauhetta
5 dl vettä
-keitä mikrossa vesi, lisää perunasosejauhe ja jäähdytä hetki.
Lisää maitoa 1 dl.
Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon
1/2 pakettia hiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
3 rkl rypsiöljyä
hiivaleipävehnäjauhoja
-lisää 3rkl öljyä jahiivaleipävehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa pehmeänä pallona kulhon laidoilta. Anna sen kohota 1 1/2 tuntia lämpimässä liinan alla.
Leipominen
Laita kiertoilmauuni lämpiämään 200 asteeseen, tavallisessa uunissa lämpö 220 astetta. Kumoa taikina varoen jauhotetulle pöydälle, ripottele jauhoja päälle ja leikkaa se kaapimella paloiksi, jotka nostat heti uunipellille leivinpaperin päälle. Älä lainkaan vaivaa taikinaa! Anna Anna palojen kohota hetken aikaa lämpimän uunin päällä tai laita palat kohottamatta lähes kuumaan uuniin ja paista kauniin ruskeiksi. Kun sämpylöiden pinta on kovettunut, voit ottaa ne hetkeksi uunista ja voidella vedellä ja ripotella siemeniä päälle. Älä peitä sämpylöitä uunista otettua, niin niiden pinta jää rapeaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: