Tänään oli ihana aurinkoinen päivä ja pyöräilimme torille. Ostimme puolukoita 2 euron litrahintaan. Tänä vuonna kyllä puolukkaa löytyy Etelä-Suomenkin metsistä.
Pakastimessa vielä olleista puolukoista ja karpaloista tein piiraan, joka maistui hyvältä karamellijäätelön kera. Näitä kinuskipiiraan ohjeita on erilaisia, itse käytin Makulehden ohjetta. Puolukat ja karpalot pehmitin ensin kattilassa aivan pikku tilkassa vettä. Perunajauhot, jotka sitovat marjojen mehua ja kiinteyttävät täytteen, on helpointa ripotella vuokaan painellun piirastaikinan päälle - siis marjojen alle, tai ne voi sekoittaa munan ja kinuskin joukkoon.
Piiraan maku oli oikein hyvä, mutta kinuski, joka sakeutetaan kananmunalla jäi sameaksi piiraan päällä.
Mietin jälkikäteen, että kyllä tuo kinuskikastike olisi parempaa ollut valutettuna raidoiksi suoraan valmiin piiraan päälle kuin munalla hyydytettyän - seuraavalla kerralla teen toisin!
PuoluKkaA, karpaloa ja kinuskia Piiraassa
vajaa 1 rkl perunajauhoja
2 dl kinuskikastiketta
(1 kananmuna)
Voitele ja jauhota pieni pitkän mallinen vuoka. Sekoita margariini ja sokeri sähkövatkaimella, lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos puulastalla taikinaan. Kaada taikina vuoan pohjalle, ripottele päälle jauhoja ja painele se vuoan reunoille ja pohjalle.
Sekoita jäiset marjat ja perunajauhot ja lisää taikinan päälle tai pehmitä marjat kuumentaen niitä aivan pienessä vesitilkassa, ripottele perunajauhoja piirastaikinan päälle ja lisää marjat ja vähän nestettä. Sekoita kinuski ja muna ja kaada seos marjojen päälle . Paista 175 asteessa, kunnes reunat ovat kullanruskeat ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ja tarjoa piiras jäätelön kera.
- Munakinuskiseoksen voit jättää poiskin ja kaataa pelkän valmiin kinuskikastikkeen vasta kypsän ja jäähtyneen piiraan päälle
Pakastimessa vielä olleista puolukoista ja karpaloista tein piiraan, joka maistui hyvältä karamellijäätelön kera. Näitä kinuskipiiraan ohjeita on erilaisia, itse käytin Makulehden ohjetta. Puolukat ja karpalot pehmitin ensin kattilassa aivan pikku tilkassa vettä. Perunajauhot, jotka sitovat marjojen mehua ja kiinteyttävät täytteen, on helpointa ripotella vuokaan painellun piirastaikinan päälle - siis marjojen alle, tai ne voi sekoittaa munan ja kinuskin joukkoon.
Piiraan maku oli oikein hyvä, mutta kinuski, joka sakeutetaan kananmunalla jäi sameaksi piiraan päällä.
Mietin jälkikäteen, että kyllä tuo kinuskikastike olisi parempaa ollut valutettuna raidoiksi suoraan valmiin piiraan päälle kuin munalla hyydytettyän - seuraavalla kerralla teen toisin!
PuoluKkaA, karpaloa ja kinuskia Piiraassa
Täyte
200 g puolukoita ja karpaloitavajaa 1 rkl perunajauhoja
2 dl kinuskikastiketta
(1 kananmuna)
Voitele ja jauhota pieni pitkän mallinen vuoka. Sekoita margariini ja sokeri sähkövatkaimella, lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos puulastalla taikinaan. Kaada taikina vuoan pohjalle, ripottele päälle jauhoja ja painele se vuoan reunoille ja pohjalle.
Sekoita jäiset marjat ja perunajauhot ja lisää taikinan päälle tai pehmitä marjat kuumentaen niitä aivan pienessä vesitilkassa, ripottele perunajauhoja piirastaikinan päälle ja lisää marjat ja vähän nestettä. Sekoita kinuski ja muna ja kaada seos marjojen päälle . Paista 175 asteessa, kunnes reunat ovat kullanruskeat ja täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ja tarjoa piiras jäätelön kera.
- Munakinuskiseoksen voit jättää poiskin ja kaataa pelkän valmiin kinuskikastikkeen vasta kypsän ja jäähtyneen piiraan päälle
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: