Tänään meillä herkuteltiin kinkku-salami-herkkusienitäytteisellä pitsataskulla eli calzonella. Maistui hyvältä työviikon jälkeen!
Täytteeseen voisi käyttää myös ilmakuivattua kinkkua - paahtaisin sitä hetken ensin leivinpaperin päällä - ja mozzarellaviipaleita.
Täytteeseen voisi käyttää myös ilmakuivattua kinkkua - paahtaisin sitä hetken ensin leivinpaperin päällä - ja mozzarellaviipaleita.
CALZONE
Pitsataikina:
2 ½ dl haaleaa vettä
1/4 pkt hiivaa
¼ tl suolaa
1/2 dl ruokaöljyä
noin 6 dl
hiivaleipävehnäjauhoja - osa voi olla vehnäjauhoja tai vehnäjauhoa 2/3 ja ruisjauhoa 1/3
Maustekastike:
1-2 valkosipulin kynttä
1 rkl ketsuppia
2 rkl tomaattisosetta
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
ripaus mustapippuria
1 rkl vettä
Täytteeksi:
80 g savukinkkua
30 g meetwurstia tai salamia
1 pieni purkki herkkusieniviipaleita - kuumenna teflonpannulla pienessä tilkassa oliiviöljyä, jäähdytä
1 ½ dl juustoraastetta
- Valmista pitsataikina. Älä mittaa jauhoja, vaan
tee taikinasta pehmeä, kulhon reunoista irtoava ”pallo”.
- Peitä kulho leivinliinalla ja kohota taikina
kuumassa vesihauteessa.
- Valmista maustekastike sekoittamalla sen ainekset
keskenään. Valkosipulin määrää voi vähentää tai sen voi jättää pois!
- Laita märkä paperi leivinpaperin alle pöydälle
liukuesteeksi, sitten leivinpaperi ja sen päälle ohut kerros vehnäjauhoa. Kauli
taikina ympyräksi tai 4 ympyräksi suoraan leivinpaperin päälle - tarkista, että jauhoja on pohjan alla niin, että se irtoaa hyvin leivinpaperista!
- Jaa maustekastike pohjien päälle niin, että
muutama sentti reunoista jää ilman täytettä.
- Levitä päälle täytteet.
- Ummista pitsa nostamalla vastakkainen reuna nopeasti toisen
reunan päälle leivinpaperin avulla ja nipistä liitoskohta tiiviisti
kiinni. Poista liika jauho pinnalta. Kohota vähän aikaa
- Paista kauniin vaalean ruskeaksi 225 asteessa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: