Perunarieskat ovat kaupasta ostettuna kallista herkkua, mutta niin helppoja toteuttaa itse. Yleensä, jos perunasosetta teemme, sitä tehdään kerralla reilusti. Voihan soseen tehdä myös nopeasti vettä kiehauttamalla ja lisäämällä perunasosejauhetta pakkauksen ohjeen mukaan.
Perunarieskat
5 dl perunamuusia
tai 5 dl vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta
1/2 tl suolaa
1 kpl kananmunia
2 dl vehnäjauhoa tai hiivaleipävehnäjauhoa
1,5 dl ohrajauhoja tai sämpyläjauhoja
Sekoita jäähtyneeseen perunasoseeseen tarvittaessa tilkka maitoa ja kananmuna. Lisää suola ja jauhoja niin paljon, että saat pehmeän, mutta kiinteän taikinan.
Nostele kahdella lusikalla palloja leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle jauhoja. Painele leivät noin puoli senttiä paksuiķsi soikeiksi rieskoiksi. Paista 225 -250;asteessa, kunnes rieskoihin tulee ruskeita pilkkuja. Tosi herkullisia!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: