Chorizo-salamipiiras
Ohje on pyöreään piirasvuokaan - jos teet uunipellille, kaksinkertaista ohje
Pohja
3 dl vehnäjauhoa ja/tai sämpyläjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl Emmental-juustoraastetta
70 g margariinia
1/2 dl vettä
Sekoita pehmeä margariini ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi. Tarkista jauhojen määrä niin, että taikina on pehmeä pallo, eikä tartu käsiin.
Kauli tai painele taikina voideltuun ja jauhotettuun, tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita foliota tueksi reunoille ja esipaista pohjaa noin 5 minuuttia.
Täyte
200 g chorizo makkaraa tai savukinkkua
Vähän salamiviipaleita
1 paprika tai eri värisiä paprikapaloja
10 cm purjon vihreää osaa
2 tl ruokaöljyä
2 dl Mustapekka-ruokakerman ja maidon seosta
2 munaa
2 1/2 dl Emmental raastetta
Suikaloi makkarat, kinkku ja paprikat sekä purjo. Paahda öljyssä teflonpannulla ensin kinkkua, lisää sitten purjo ja paprikat pannulle.
Nosta piiraspohjat uunista, poista foliot ja laita juustoraaste ja munamaitokermaseos piiraspohjan päälle. Levitä viimeksi päälle kinkku-kasvisseos. Paista 180 asteessa, kunnes munamaito on hyytynyt - noin 30 - 40 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: