Näiden juustosarvien ohje löytyy jokaisesta kotitalouden oppikirjasta ja esimerkiksi Marttojen sivulta - HYVÄ OHJE siis. Näihin voi käyttää päiväykseltään vanhentuneet kermaviilit, maustamattomat jogurtit ja piimän. Rasvaksi käy sulatettu margariini, öljy tai nestemäinen margariini.
Ylimääräiset juustot voi raastaa pakastimeen tai juustoraasteen loppupussit voi pakastaa ja käyttää näihin sarviin. Ja koristeiksi tietysti siemensekoitusta! Tämä on varma suolainen herkku ja nopea valmistaa.
Juustosarvet
4 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl juoksevaa margariinia tai 50 g margariinia tai voita tai rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa tai piimää
Täyte:
(täytettä ei tarvitse tehdä lainkaan tai sitä riittää teelusikallinen yhden sarven sisään)
1/2 muna
1 dl juustoraastetta
Voiteluun: kananmunaa tai keltuaista
Pinnalle: juustoraastetta tai seesaminsiemeniä
Sekoita vehnäjauhot, juustoraaste, suola ja leivinjauhe kulhossa. . Lisää joukkoon rasva ja kermaviili. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele ohuiksi pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt 6-8 yhtä suureen osaan kolmioiksi.
Yleensä en täytettä laita. Jos tahdot täytteen, sekoita täyteaineet. Jaa täyte kolmioiden leveään päähän.
Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele sarvet munalla ja ripota päälle juustoraastetta tai siemeniä.
9. Paista sarvia 200°C:ssa vaalean ruskeiksi, noin 15-20 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: