Edellisestä kakusta jäi pieni hyydytetty vaniljakakku, jonka pakastin ja tänään kokosin sen ympärille minttusuklaakakun. Kakun reunoille piti tulla After Eight suklaata, mutta kun en sitä löytänyt, käytin Pirkan Dark mint suklaata.
Vuosia sitten käytin usein piparminttuöljyä mausteena leivonnassa, mutta se jäi, kunnes tänään kävin sitten ostamassa piparminttuaromia tätä kakkua varten. Pieni vinkki: tarkoitus oli sitoa kakun alareunaan satiininauha, mutta lastenlasten kiirehtiessä maistamaan kakkua unohdin sen - olisihan se kaunistus katseille ollut ennen kakun leikkaamista.
Ohje on eestiläisestä Külmkapitordid kirjasta, joka on käännös saksalaisesta alkuperäisteoksesta. Tapani mukaan muunsin vähän ohjetta.
Ohje on eestiläisestä Külmkapitordid kirjasta, joka on käännös saksalaisesta alkuperäisteoksesta. Tapani mukaan muunsin vähän ohjetta.
Minttusuklaajuustokakku vaniljasydämellä
Pohja
60 g valkosuklaata
3 rkl rypsiöljyä tai sulatettua margariinia
80 g kaurakeksejä
50 g minttusuklaa
Laita kaikki ainekset paloiteltuna monitoimikoneeseen ja sekoita leikkuuterällä massa rouheiseksi. Kiinteämmän pohjan saat, jos käytät sulatettua margariinia tai kuumennat öljyn ja valkosuklaakakkua yhdessä sen verran, että suklaa juuri ja juuri sulaa ja lisäät seoksen kaura-minttusuklaamuruun.
Vuoraa halkaisijaltaan 20 senttimetrisen vuoan pohja leivinpaperilla ja öljyä reunat. Tupruaa sihdin läpi tomusokeria reunoille - tämä on hyvä keino saada hyydytetty kakku pois vuolasta reunat sileinä!
Painele pohjan muruseos tiiviisti kakkuvuokaan - tarvittaessa vehnäjauhojen avulla.
Täyte (ilman vaniljasydäntä)
2 pkt Philadelphia tuorejuustoa tai 300 g muuta tuorejuustoa
2 tippaa piparminttuaromia (tätä voit lisätä vielä maun mukaan valmiiseen täytteeseen)
Vähän vihreää pastaväriä
1 dl sokeria
4 -5 liivatetta
3,5 dl vispifloraa tai vispikermaa
Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuustoa tasaiseksi, lisää sokeri, väri ja piparminttuaromi ja vatkaa tasaisen väriseksi. Nosta liivatteet vettä valuvina kattilaan ja kuumenna sekoittaen, lähes kiehumispisteeseen, kunnes liivate on liuennut. Anna liivatteen jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuustoon ohuena nauhana kaataen ja samalla sähkövatkaimella vatkaten. Lisää kermavaahto varovasti puulastalla nostellen seokseen. Maista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai piparminttuaromia tai vaikkapa sitruunanmehua.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin nelisen tuntia. Irrota sitten vuoka ja paloittele reunoille minttusuklaalevyjä. Koristele suklaapalloilla tai tähdillä tai vihreillä marmelaadisydämillä ja mintun lehdillä. Sido halutessasi silkkinauha kakun alareunaan.
Jos haluat tehdä vaniljasydämellä kakkuun, ota pohjan tekemisen jälkeen 1/3 kaikista täyteaineksista ja tee massa ilman väriä ja piparminttua. Mausta massa vaniljasokerilla - suosittelen Dansukkerin ihanaa vaniljasokeria. Hyydytä massa sopivan kokoisessa suorareunaisessa vuoassa ja laita se hyytyneenä murupohjan päälle. Tee vihreäksi värjätty piparminttutäyte 2/3 annoksella ja levitä se vuoan reunoille ja valkoisen täyteen päälle. Anna hyytyä.
Kakun sisälle voit tehdä myös valkosuklaasydämen, vaikkapa tällä ohjeella, mitä minä käytin - tarvittaessa tee kakku suurempaan vuokaan, jolloin voit laittaa valkosuklaatäytettä 1/3 - 1/2 annoksen ja piparminttutäytettä (yllä) koko annoksen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: