Ei mennyt tänään leipurilla kaikki kuten suunniteltu oli! Tein synttärikakkua minttusuklaasydämellä ja tarkoitus oli tehdä päälle ganache MiniPätkissuklaista, vaan se jäi liian löysäksi eikä jähmettynyt. Synttärivieraiden jo odottaessa vedin sitten sulan suklaan kakun päältä pois ja tein uuden ganachen tummasta suklaasta. Alun perin tuon ganachen piti tulla vain kakun päälle ja valua reunoilta, mutta lopulta se piti vetää koko juustokakun pintaan. Laitoin juustokakkuun mukaan Minttu Dajm- rouhetta, mutta sekin alkoi vähän sulaa juustokakussa kuten leikkupinnalta näkyy. Runsas suklaa teki kakusta mekan, mutta synttärisankari onkin suklaan ystävä!
Alla korjattu ohje ilman Dajm rouhetta ja pysyvällä ganachepäällisellä - tehkääpä kauniimpia kakkuja!
Ohje riittää pieneen, noin 20 cm leveään kakkuun.
Pohja
40 g huoneenlämpöistä margariinia
100 g kaurakeksejä
56 d g minttuDajmia
Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita leikkuuterällä massa rouheiseksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 20 senttimetrisen vuoan pohja leivinpaperilla ja öljyä reunat. Tupruta sihdin läpi tomusokeria reunoille - tämä on hyvä keino saada hyydytetty kakku pois vuoasta reunat sileinä!
Painele pohjan muruseos tiiviisti kakkuvuokaan - tarvittaessa vehnäjauhojen avulla.
Täyte
300 g Arla tuorejuustoa tai Philadelphiaa
2 tippaa piparminttuaromia (tätä voit lisätä vielä maun mukaan valmiiseen täytteeseen)
Vähän vihreää pastaväriä
1/2 dl sokeria
4-5 liivatetta (Arlan tuorejuusto on pehmeää, joten 5 liivatetta tarpeen)
3,5 dl vispifloraa tai vispikermaa
1 tl Dansukker vanilliinisokeria
1 tl sitruunan mehua
(valmiin juustomassan joukkoon voit rouhia suklaata - itse laitoin 80 g - tämän voi jättää pois)
Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuustoa tasaiseksi, lisää sokeri, väri ja piparminttuaromi ja vatkaa tasaisen väriseksi. Nosta liivatteet vettä valuvina kattilaan ja kuumenna sekoittaen, lähes kiehumispisteeseen, kunnes liivate on liuennut. Anna liivatteen jäähtyä hetki ja sekoita se tuorejuustoon ohuena nauhana kaataen ja samalla sähkövatkaimella vatkaten. Lisää kermavaahto varovasti puulastalla nostellen seokseen. Maista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai piparminttuaromia tai vaikkapa sitruunanmehua.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin nelisen tuntia. Irrota sitten vuoka.
Suklaaganache
Suklaaganache on suklaakuorrutus, joka on valmistettu yksinkertaisesti kermasta ja suklaasta -mukaan voi lisätä nokareen margariinia tai voita kiiltoa antamaan. Suklaaganache sopii kakun päälle, jäähdytettynä täytteeksi esim. pikkuleipiin ja jäähdytettynä ja vaahdotettuna kakun täytteeksi tai pursottamiseen. Pullahiiri suosittelee kakun kuorrutteeseen kermaa ja tummaa suklaata saman verran, vaahdotettavaan täytteeseen 1 osa tummaa suklaata ja 2 osaa vispikermaa. Mitä enemmän suklaata on, sitä paksumpi ganache tulee ja toisaalta ganachea voi lämpimänä ohentaa kermalla. Eri suklaatyypit vaativat eri määrän kermaa - tätä on mm. Kinuskikissa testannut, ohjeita linkistä. Itse tein tähän kakkuun paksun ja nopeasti hyytyvän ganachen, johon laitoin
1/2 dl laktoositonta vispikermaa
150 g Fazerin tummaa suklaata
1 rkl voita tai margariinia
Paloittele suklaa kattilaan tai kulhoon. Kuumenna kerma, mutta älä anna sen kiehua. Kaada kerma suklaarouheen päälle ja anna olla rauhassa 5-10 minuuttia, sekoita vasta sitten! Älä sekoitaliian voimakkaasti, ettei kuorrutteeseen tule ilmakuplia. Lisää margariini. Kaada ganache kakun päälle niin, että se valuu hieman reunoilta. Tarvittaessa voit tasoittaa sitä lastalla päältä - työskentele nopeasti. Kakku kannatta laittaa pakastimeen esim. Puoleksi tunniksi ennen ganachen lisäämistä - siten pinta jähmettyy nopeammin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: