Puolet ehti jo hävitä tästä herkullisesta pitsasta, ennen kuin kuvaamaan ehdin. Pohja on tehty Denniksen tyyliin, vähällä hiivalla.
Pitsapohja
vain 5 g | hiivaa -tämä olisi 1/10 hiivapaketista - voit käyttää enemmänkin, kunhan hiivaa on vähän! | |
3 dl | vettä | |
½ dl | maitoa | |
1/4 dl | öljyä | |
1/4 tl | suolaa | |
1 tl | sokeria tai hunajaa | |
hiivaleipävehnäjauhoa |
Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva ja muut aineet. Lisää jauhoja, kunnes taikina juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Pehmeästä taikinasta tulee hyvä pitsapohja. Jauhoiksi kannattaa laittaa puolet vehnäjauhoa tai hiivaleipävehnäjauhoa, mutta sen lisäksi jauhoihin voi lisätä esimerkiksi ruisjauhoja tai kauranleseitä - pitsapohjan makuihin saa näin vaihtelua. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kauli pohja ohueksi leivinpaperin päällä - paperi pysyy paikallaa, jos laitat sen alle kaulimisen ajaksi märän talouspaperin. Vedä pohja pitsapellille tai uunipellille ja anna kohota - nopeasti se hoituu, jos annat pellin kuumeta ensin levyt ykkösellä sen alla- älä pidä levyjä päällä liian kauan, ettei pohja pala - vain sen aikaa, että aluspelti lämpenee. Voit myös vetää pohjan leivinpaperi allaan uunissa etukäteen kuumennetulle uunipellille paistumaan, jolloin siihen pitäisi tulla rapeutta.
Tomaattikastike
1 prk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattisosetta
mustapippuria ja suolaa maun mukaan (voi lisätä myös valkosipulia puserrettuna)
(basilikaa, oreganoa)
Tomaattikastikkeen voi valmistaa joko siivilöimällä tomaattimurskasta nestettä pois tai keittämällä ja haihduttamalla nestettä. Keittämällä kastikkeen maku tiivistyy. Keittämisaika miedolla lämmöllä on 5- 20 minuuttia - riippuu, kuinka tiivistä kastikkeesta haluaa.
Levitä taikinan päälle tomaattikastike, juustoraastetta, säilykeartisokkaa, punasipulirenkaita, jotka on pehmitetty miedolla lämmöllä paistinpannussa ja maustettu mustapippurilla ja sokerilla. Täytteeksi käy myös sinihomejuusto, oliivit ja ilmakuivattu kinkku ja salami - nuo viimeksi mainitut heittäisin pitsan päälle vasta ihan paistamisen viime vaiheessa, niin, että ne ehtivät lämmetä, mutta eivät kuiva.
Kun juustoraaste laitetaan suoraan tomaattikastikkeen päälle, pitsan täytteet palavat ja kuivavat helpommin, mutta tulevat kauniimmin esille. Toki juustoraasteen voi myös levittää täyteaineiden päälle. Mausteita - pippurisekoitusta, oreganoa ja basilikaa - voi lisätä joko tomaattikastikkeeseen tai sen päälle tai sitten valmiin pitsan päälle.
Paista pitsaa 225 asteessa uunissa, kunnes sen reunat saavat kullanruskean värin. Mielestäni rucolanlehdet tai lehtikaalin pienet lehdet tai muu pikkusalaatti pestynä ja pitsan päälle ripoteltuna kruunaa pitsanautinnon.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: