Puolukkakinuskimuffinit ja omenamuffinit saivat vauva-aiheisia koristeita pienen poikavauvan kunniaksi. Koristeet tein kaulintamassasta ja koristelin pikeerillä.
Puolukkakinuskikuppikakut ( Ohje Iloleipurilta, vähän muunneltuna tässä)
3 dl | sokeria |
100 g | leivontamargariinia huoneenlämpöistä |
3 | kananmunaa |
7 - 7 1/2 dl | vehnäjauhoja |
180 ml | maitoa, huoneenlämpöistä |
3 tl | leivinjauhetta |
ripaus | suolaa |
200 g | puolukoita (pakastettuja tai tuoreita) |
1–2 dl | kinuskikastiketta |
Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puulastalla taikinaan. Sekoita viimeksi joukkoon pakastepuolukat - määrän katsoisin silmämääräisesti, milloin punaisia pisteitä riittävästi on taikinassa.
Suihkauta silikoonimuffinivuokapelti voiteluspraylla tai öljyä koloja paperin avulla. Etenkin konetiskissä silikoonivuoka kuivuu ja voi olla, että kakun irtoaminen siitä ei onnistukaan. Levitä taikinaa muffinivuoat puolilleen, tee keskelle kuoppa, johon valutat kinuskikastiketta ja laita päälle taas taikinaa niin, että 1/3 vuoan kolosta jää tyhjäksi - kohoamisvaraksi. Paista kullanruskeaksi 200 asteessa. Jos taikina kohoilee epätasaisesti paistamisen aikana, voi sitä tarvittaessa painella lastalla tasaiseksi.
Anna muffinien hetki jäähtyä paistamisen jälkeen, irrota ne ja siirrä paprerivuokiin - näin vuoat pysyvät kauniin näköisinä. Koristeeksi näihin kuppikakkuihin tuli sinisellä värillä värjätty kinuskikerma.
Kinuskikerma
1/2 pkt Philadelfia tuorejuustoa
1 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 -2 rkl kinuskikastiketta
vanilliinisokeria ja tomusokeria maun mukaan
Vaahdota tuorejuusto tasaiseksi. - Vaahdota kerma, lisää väri vaahdottamisen aikana, sokerit ja viimeksi kinuskikastiketta ja tuorejuusto. varo kinuskikastikkeen ruskeaa väriä, se muuttaa helposti sinisen sävyn likaisen väriseksi, lisää siis vähän kerrallaan, makua maistellen. Pursota kinuskikerma jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Omenakuppikakut
100 g margariinia
3/4 dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl ruokokidesokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker vaniljasokeria
2 dl omenakuutioita, jotka pehmität mikrossa kuvun alla noin 3 min - ripottele ensin ruokokidesokeria päälle
Sulata kattilassa margariini, lisää maito - älä keitä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon puulastalla vuorotellen margariini-maitoseoksen kanssa. Annostele öljyttyyn silikooniseen muffinipeltiin taikina niin, että jätät vähän kohoamisvaraa. Paista uunin keskiosassa noin 200 asteessa kullanruskeiksi, jäähdytä hetki ja irrota muffinivuoasta. laita paperivuokiin. Koristele.
Omenakuppikakkujen täyte (puolet tästä annoksesta riittää!)
80 g voita
4 dl tomusokeria
180 g Philadelfia tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 rlk lemon curdia
Vaahdota ensin kerma, siirrä kylmään. Vaahdota voi ja tomusokeri, sekoita tuorejuusto tasaiseksi lemon curdin kera ja lisää se voivaahtoon. Lopuksi nostele joukkoon kermavaahto, maista maku.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: