Siirry pääsisältöön

Poikavauva pääsi kotiin - kuppikakkuja sen kunniaksi



Puolukkakinuskimuffinit ja omenamuffinit saivat vauva-aiheisia koristeita pienen poikavauvan kunniaksi. Koristeet tein kaulintamassasta ja koristelin pikeerillä.

Puolukkakinuskikuppikakut ( Ohje Iloleipurilta, vähän muunneltuna tässä)


3  dlsokeria
100 gleivontamargariinia huoneenlämpöistä
3kananmunaa
7 - 7 1/2  dlvehnäjauhoja
180 mlmaitoa, huoneenlämpöistä
3 tlleivinjauhetta
ripaussuolaa
200 gpuolukoita (pakastettuja tai tuoreita)
1–2 dlkinuskikastiketta

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puulastalla taikinaan. Sekoita viimeksi joukkoon pakastepuolukat - määrän katsoisin silmämääräisesti, milloin punaisia pisteitä riittävästi on taikinassa. 

Suihkauta silikoonimuffinivuokapelti voiteluspraylla tai öljyä koloja paperin avulla. Etenkin konetiskissä silikoonivuoka kuivuu ja voi olla, että kakun irtoaminen siitä ei onnistukaan. Levitä taikinaa muffinivuoat puolilleen, tee keskelle kuoppa, johon valutat kinuskikastiketta ja laita päälle taas taikinaa niin, että 1/3 vuoan kolosta jää tyhjäksi - kohoamisvaraksi. Paista kullanruskeaksi 200 asteessa. Jos taikina kohoilee epätasaisesti paistamisen aikana, voi sitä tarvittaessa painella lastalla tasaiseksi.

Anna muffinien hetki jäähtyä paistamisen jälkeen, irrota ne ja siirrä paprerivuokiin - näin vuoat pysyvät kauniin näköisinä. Koristeeksi näihin kuppikakkuihin tuli sinisellä värillä värjätty kinuskikerma. 

Kinuskikerma

1/2 pkt Philadelfia tuorejuustoa 
1 1/2 dl vispikermaa 
1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 -2 rkl kinuskikastiketta
vanilliinisokeria ja tomusokeria maun mukaan

Vaahdota tuorejuusto tasaiseksi. - Vaahdota kerma, lisää väri vaahdottamisen aikana, sokerit               ja viimeksi kinuskikastiketta ja tuorejuusto. varo kinuskikastikkeen ruskeaa väriä, se muuttaa helposti sinisen sävyn likaisen väriseksi, lisää siis vähän kerrallaan, makua maistellen. Pursota kinuskikerma jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. 

Omenakuppikakut

100 g margariinia
3/4 dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl ruokokidesokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker vaniljasokeria
2 dl omenakuutioita, jotka pehmität mikrossa kuvun alla  noin 3 min - ripottele ensin ruokokidesokeria päälle

Sulata kattilassa margariini, lisää maito - älä keitä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon puulastalla vuorotellen margariini-maitoseoksen kanssa. Annostele öljyttyyn silikooniseen muffinipeltiin taikina niin, että jätät vähän kohoamisvaraa. Paista uunin keskiosassa noin 200 asteessa kullanruskeiksi, jäähdytä hetki ja irrota muffinivuoasta. laita paperivuokiin. Koristele.

Omenakuppikakkujen täyte (puolet tästä annoksesta riittää!)

80 g voita
4 dl tomusokeria
180 g Philadelfia tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 rlk lemon curdia

Vaahdota ensin kerma, siirrä kylmään. Vaahdota voi ja tomusokeri, sekoita tuorejuusto tasaiseksi lemon curdin kera ja lisää se voivaahtoon. Lopuksi nostele joukkoon kermavaahto, maista maku. 


                                                                              

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuaista   (4) 2 1/2 dl sokeria tai tomusokeria (2 dl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) ( 1-2 dl mantelilastuja tai pähkinärouhetta - voi jättää poi

Parhaat mokkapalat, uunipellillinen

Mokkapaloista on jo pitkään ollut kotitalouskirjoissa perinteisen munavaahtotaikinaohjeen lisäksi toinen, pikataikinapohja, jossa on paljon kaakaota ja taikinassa on piimää, jolloin kohotusaineena on happamiin taikinoihin sopiva ruokasooda. Blogissani on näitä aiempia ohjeita, myös munaton ohje täällä  Tein nämä kuvan mokkapalat niin, että osa nesteestä on kylmää vettä, tätäkin ohjetta on useampia netissä. Käytin itse Kotalan ohjetta Voice.fi sivulta , jota muokkasin ja kuulkaa, tätä ei suotta netissä ole kehuttu – on niin mehevä ja hyvä!  Mokkapalat 60 cm leveän uunin sy älle uunipannulle Pohja : 7 ½ dl vehnäjauhoja 5-7 dl sokeria 5 tl vaniljasokeria 2  tl ruokasoodaa 3  3/4 dl eli 3,75 dl vettä Vajaa 1 tl suolaa 300 g margariinia tai voita 6 rkl kaakaojauhetta 2  1/4 dl piimää tai maustamatonta jogurttia 3 kananmunaa L- koko Sekoita kuivat aineet keskenään eli jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja ruokasooda. Kiehauta kattilassa vesi, suola, voi ja kaakaojauhe. Lisää seos kuivien aineiden

Kakkupohjat

Päivitetty syyskuussa 2024. Tähän blogitejstiinolen koonnut erilaisia kakkupohjia, joita itse käytän kakuissa. 70 prosentin ohje ja öljysokerikakkupohjat ovat usein käytössäni. Korkeaan moussekakkuun 70 prosentin kakkupohja on mielestäni vähän pehmeä, riippuu koristeista, tarvitaanko pohjaan enemmän tukevuutta. Rypsiöljylisäys tuo kosteutta ja tukevuutta kakkupohjaan. Kakkuleipuriverkkokurssillani saat uusimmat ohjeet kakkupohjia, täytteisiin, päällysteisiin ja koristeluun - sopii niin aloitteleville leipureille kuin pitkään leiponeillekin. Hinta vain 40 e.  Tilaamalla leivontakurssien uutiskirjeen saat viimeisimmän, parhaan kakkupohjani ohjeen, jolla useimmat  tilauskakutkin teen.  Perusasiaa taikinatyypeistä ja kakkutaikinoista (munasokerivaahtotaikinoista) olen koonnut tänne 70 %:n ohje sokerikakkupohja  Kakkuleipuri ottaa edellisenä iltana kananmunat huoneen lämpöön, koska ne vatkautuvat parhaiten huoneen lämpöisinä. Kiertoilmauuni lämmitetään 160 asteeseen ja