Siirry pääsisältöön

Poikavauva pääsi kotiin - kuppikakkuja sen kunniaksi



Puolukkakinuskimuffinit ja omenamuffinit saivat vauva-aiheisia koristeita pienen poikavauvan kunniaksi. Koristeet tein kaulintamassasta ja koristelin pikeerillä.

Puolukkakinuskikuppikakut ( Ohje Iloleipurilta, vähän muunneltuna tässä)


3  dlsokeria
100 gleivontamargariinia huoneenlämpöistä
3kananmunaa
7 - 7 1/2  dlvehnäjauhoja
180 mlmaitoa, huoneenlämpöistä
3 tlleivinjauhetta
ripaussuolaa
200 gpuolukoita (pakastettuja tai tuoreita)
1–2 dlkinuskikastiketta

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää puulastalla taikinaan. Sekoita viimeksi joukkoon pakastepuolukat - määrän katsoisin silmämääräisesti, milloin punaisia pisteitä riittävästi on taikinassa. 

Suihkauta silikoonimuffinivuokapelti voiteluspraylla tai öljyä koloja paperin avulla. Etenkin konetiskissä silikoonivuoka kuivuu ja voi olla, että kakun irtoaminen siitä ei onnistukaan. Levitä taikinaa muffinivuoat puolilleen, tee keskelle kuoppa, johon valutat kinuskikastiketta ja laita päälle taas taikinaa niin, että 1/3 vuoan kolosta jää tyhjäksi - kohoamisvaraksi. Paista kullanruskeaksi 200 asteessa. Jos taikina kohoilee epätasaisesti paistamisen aikana, voi sitä tarvittaessa painella lastalla tasaiseksi.

Anna muffinien hetki jäähtyä paistamisen jälkeen, irrota ne ja siirrä paprerivuokiin - näin vuoat pysyvät kauniin näköisinä. Koristeeksi näihin kuppikakkuihin tuli sinisellä värillä värjätty kinuskikerma. 

Kinuskikerma

1/2 pkt Philadelfia tuorejuustoa 
1 1/2 dl vispikermaa 
1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 -2 rkl kinuskikastiketta
vanilliinisokeria ja tomusokeria maun mukaan

Vaahdota tuorejuusto tasaiseksi. - Vaahdota kerma, lisää väri vaahdottamisen aikana, sokerit               ja viimeksi kinuskikastiketta ja tuorejuusto. varo kinuskikastikkeen ruskeaa väriä, se muuttaa helposti sinisen sävyn likaisen väriseksi, lisää siis vähän kerrallaan, makua maistellen. Pursota kinuskikerma jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. 

Omenakuppikakut

100 g margariinia
3/4 dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl ruokokidesokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker vaniljasokeria
2 dl omenakuutioita, jotka pehmität mikrossa kuvun alla  noin 3 min - ripottele ensin ruokokidesokeria päälle

Sulata kattilassa margariini, lisää maito - älä keitä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon puulastalla vuorotellen margariini-maitoseoksen kanssa. Annostele öljyttyyn silikooniseen muffinipeltiin taikina niin, että jätät vähän kohoamisvaraa. Paista uunin keskiosassa noin 200 asteessa kullanruskeiksi, jäähdytä hetki ja irrota muffinivuoasta. laita paperivuokiin. Koristele.

Omenakuppikakkujen täyte (puolet tästä annoksesta riittää!)

80 g voita
4 dl tomusokeria
180 g Philadelfia tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
1 rlk lemon curdia

Vaahdota ensin kerma, siirrä kylmään. Vaahdota voi ja tomusokeri, sekoita tuorejuusto tasaiseksi lemon curdin kera ja lisää se voivaahtoon. Lopuksi nostele joukkoon kermavaahto, maista maku. 


                                                                              

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...