Suolainen piiras on mielestäni kauniin näköinen, jos pohjan päälle ensin kaataa munamaitoseoksen ja täyteainekset vasta sen päälle, jolloin niiden värit tulevat kauniisti esiin. Minäpä tässä kiireessä taas unohdin tuon kokoamisjärjestykseni, mutta hyvää piirasta tuli! Alkuperäisohje oli Kodin Kuvalehdessä, mutta sitä en netistä löytänyt - tässä oma muunnokseni ohjeesta.
Punajuuri-fetapiiras
Aloita pesemällä ja kuorimalla ja viipaloimalla 400-500 g punajuuria. Laita ne oliiviöljyllä siveltyyn vuokaan ja päälle 1-2 rkl hunajaa, 1/2 - 1 rkl balsami- tai omenaviinietikkaa ja 2 tl kuivattua timjamia ja ripaus rouhittua mustapippuria. Laita vuoan päälle folio ja paista 150-170 asteessa uunissa, kunnes punajuuret ovat pehmeitä haarukalla kokeillen.
Pohja
100 g margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl kylmää vettä
Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneella. Voitele ja jauhota piirasvuoka. Kaada taikina siihen, ripottele jauhoja päälle ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Tue reunat foliokääreillä ja esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia. Esipaistaminen ei ole välttämätöntä, mutta tekee pohjan rapeammaksi ja varmistaa sen kypsyyden keskeltä.
Täyte
2 munaa
2 dl kasvirasvaseosta tai ruokakermaa - itse käytin osan tästä määrästä mustapippurikermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria, ellei sitä ole jo maustetussa kermassa
100-200 g fetajuustoa tai vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa
+
Ks yllä: 400-500 g punajuuria, 1-2 rkl hunajaa, 1/2 -1 rkl balsami- tai omenaviinietikkaa, 2 tl timjamia, ripaus mustapippuria
Sekoita munamaitoseoksen ainekset, kaada esipaistetun piiraspohjan päälle. Lisää punajuuriviipaleet ja fetajuusto. Paista 150 - 175 asteessa, kunnes munamaitoseos on hyytynyt. Koristeeksi sopii esim. tuore oregano tai basillika
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: