Olen tehnyt ennenkin siemennäkkäriä, mutta tätä ohjetta kehuttiin niin kovasti Kettukarkin blogissa, että minun piti kokeilla ja hyväksi havaitsin! Ohje on gluteeniton, laktoositon, maissijauhoista tehty - nopea ja helppo. Maistuu erityisen hyvältä valkosipulituorejuuston kera. Tein alla olevan ohjeen kaksinkertaisena ja sain 2 pellillistä 60 cm leveään uuniin. Valitse maissijauho - kuva alla, ei siis maissitärkkelysjauhoa.
Siemennäkkileipä maissijauhoista
2,5 dl maissijauhoja0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl kiehuvaa vettä
Sekoita kuivat aineet . Lisää öljy ja lopuksi kiehuva vesi. Levitä pöydälle pala kosteaa talouspyyhettä, sen päälle leivinpaperi, sitten taikina, maissijauhoja vähän sen päälle ja toinen leivinpaperi päälle - kauli leivinpaperien välissä leipä n. 5 mm paksuksi levyksi. Leikkaa veitsellä ruutuja / Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Leivän voi paloitella myös lämpimänä taittelemalla, jolloin ruudutusta ennen paistoa ei tarvita.
Kahden leivinpaperin välissä taikinaa ei tarvitse edes kaulia, sen saa käsin siveltyä tasaiseksi. Lopuksi lisään päälle vielä salaattisiemensekoitusta ja esim. kvinoaa ja taputtelen leivinpaperin läpi sen kiinni leipään. Ja tärkeää, leipä on paistettava aivan rapeaksi - jos jää nahkeaksi, laita uuniin jatkoajalle!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: