Tätä kakkua varten piti ostaa Eestistä kaksi muovikassillista keksejä - osa varastoon. Pääsin tänään tyttäreni, Stinan kanssa valmistelemaan viidennen lapsenlapseni - pienen pojan kastejuhlaa ja kakku on tyttärenileipoma - sain luvan lisätä ohjeen blogiin. Kakun päälle koristeeksi tulee huomenna sokerimassasta tehtyjä koristeita - suklaarouhekin kävisi hyvin tai tuoreet marjat.
Tytär on muuntanut ohjetta: alkuperäisessä ohjeessa on Saarenmaan jogurttikreemiä mangon tai vaniljan makuisena, tytär käytti vaniljarahkaa. Tuoremansikkasurvos tai -lohkot on korvattu pakastemansikkaseoksella, josta on keitetty hilloa hillosokerin avulla (sokeripakkauksessa ohje) tai mansikkasurvosta voi hyydyttää liivatteella (1 liivate desilitraan marjaseosta) . Marjaseosta tarvitaan noin 2 dl kahden keksin levyiseen, pitkän malliseen kakkuun. Mielestäni jokin kirpeämpikin hillo esim. Karviaisista tai kaupan valmis karpalohillo sopisi kakun väliin.
Eestiläinen keksikakku
2pkt (eli 330 g) vaniljan makuisia Kalev keksejä
2 pkt ( eli 330 g) suklaan makuisia Kalev keksejä
1 1/2 prk vaniljarahkaa
3 dl mansikkasosetta ( voi olla hillosokerin kanssa keitettyä tai liivatteella hyydytettyä)
Glasyyri eli suklaakastike
1 1/2 rkl smetanaa tai ranskankermaa
1rkl sokeria
1rkl kaakaojauhetta
25 g margariinia tai voita
Sulata rasva, lisää muut aineet. Kaada muovipussiin.
Lado keksit lautaselle, vuoroin vaalea ja suklaakeksikerros. Kostuta jokainen keksikerros maidolla.Levitä väliin täytteet, vuoroin mansikkahillo ja vaniljarahka. Päällimmäinen keksikerros peitetään vaniljarahkalla. Pursota suklaakastiketta päälle viivoina tai ristikkona. Kastike voi valua reunoillekin. Anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele
Kalev keksejä saat ostettua eestiläisiä ruokatarvikkeita myyvistä kaupoista - Kotkastakin näitä löytyy kaksi. Koska olemme asuneet joskus 2 vuotta Eestissä, rakastamme tuttuja makuja. Huomenna pääsemme maistelemaan tätä ihanuutta!
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: