Mausteinen glögijuustokakku
Mausteinen
glögijuustokakku on joulun kahvipöydän upea tarjottava ja se maistuu ihanasti
joululta.
Ainekset 16
viipaletta
Pohja
75 g margariinia
Täyte
6 liivatelehteä
4 dl Flora
vispiä
1 dl rahkaa
2 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 - 2tl appelsiinin
raastettua kuorta (pese ensin hyvin!)
1 dl appelsiininmehua
Pinnalle
4 liivatelehteä
1/2 dl glögijuomaa
3 dl glögijuomaa
Koristeeksi
kanelitankoja
1
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan
(halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Murskaa piparkakut monitoimikoneen
leikkuuterällä, lisää margariini ja sekoita vielä tasaiseksi. Painele keksiseos
vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
2
Pane liivatteet kylmään
veteen ja anna liota pehmeiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon
tomusokeri ja mausteet. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut
liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä juusto-rahkaseoksen
joukkoon samalla sekoittaen. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Levitä
täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
3
Liota liivatteita pehmeiksi
kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet
veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen.
Anna hieman jäähtyä. Kaada mehuhyytelöä puoliksi hyytyneen kakun päälle
varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä pakastimessa. Koristele
glögi-juustokakku kanelitangoilla tai valkosuklaakoristein tai
sokerimassalumihiutalein. Jos laitat sokerimassakoristeita liivatehyytelön päälle, ne sulavat nopeasti - suklaaraidat tai suklaarouhe tai piparirouhe koristeiden alla estävät sulamista. Suklaakoristeet kestävät hyvin liivatehyytelön päällä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: