Kääretortut suklaatuorejuusto kuorrutteella
4 munaa | ||
1 1/2 dl sokeria | ||
1 dl vehnäjauhoja 3/4 dl perunajuhoja tai maissijauhoa tai ohrakasta | ||
1 tl leivinjauhetta | ||
Täyte: | ||
Makeaa puolukkahilloa (ohje täällä) tai muuta kirpakkaa hilloa Kinuskikermaa tai kinuskipiparikakun täytettä Suklaatuorejuustokuorrute 200 g Philadelphia tuorejuustoa ( käytin vain 3 % rasvaa sisältävää) tai Lidlin Appetit -juustoa (nämä ovat vähemmän makeita kuin muut tuorejuustot) 80 g suklaata sulatettuna 1 dl tomusokeria (tai vähän enemmän etenkin pursotettavaan kuorrutteeseen) 1/2 tl vaniljasokeria Kuumenna uuni 225 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja pöydälle kääretortun rullaamista varten puhdas pyyhe, sen päälle leivinpaperi ja sen päälle joko leseitä, korppujauhoja tai sokeria. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sihdin läpi munasokerivaahtoon puulastalla varovasti nostellen. Älä hakkaa työvälineitä kulhon reunaan, äläkä sekoita voimakkaasti tai jätä taikinaa odottamaan uunin lämpiämistä - nämä saavat aikaan taikinan laskehtimisen ja lopputuloksesta tulee sitkeä ja ohut pohjalevy. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista kullanruskeaksi, noin 6-8 minuuttia. Käännä pohjalevy ylösalaisin pöydällä odottavan leivinpaperin ja pyyhkeen päälle. Hyvä neuvo tähän on, että nosta pelti patalappujen kanssa siten, että sormet ovat päällä ja peukut alla, ja käännä siitä ympäri! Irrota leivinpaperi torttulevyn päältä - tarvittaessa sivele sitä kylmään veteen kostutetulla paperilla, jotta se irtoaa helpommin. Rullaa tyhjä torttulevy pyyhkeineen ja papereineen ja anna levähtää hetken rullalla. Sitten voit avata käärön, täyttää sen ja rullata uudelleen leivinpaperin avulla - näin saat kauniin tortturullan. Tämän neuvon sain ystävältäni Irmalta ja se toimii! Levitä torttulevylle ensin hilloa, sitten kermavaahtoa, johon voit lisätä fariinisokeria ja valniljasokeria vatkatessasi maun mukaan. Kermavaahdon joukkoon voi lisätä myös valmista kinuskia - tölkistä tai purkista vähän makua antamaan. Anna tortun jäähtyä paperiin käärittynä. Koristele halutessasi, minä laitoin Suklaatuorejuustokurrutteen tortun pintaan ja tein pursotuskokeilua ruusutyllan kanssa aaltomaisesti kuvioiden. Huomasin, että tämä massa ei sellaisenaan sovi pursottamiseen, se on liian pehmeää - siis suklaata tai tomusokeria lisää ja massa kylmään ennen pursotusta! Suklaatuorejuustokuorrutteen kokeiluun minua innosti ystäväni Helenan postaukset. Tällaista kuorrutetta en ole ennen kokeillutkaan - se oli helppo valmistaa, kun pehmitettyy ntuorejuustoon vaan lisättiin tomusokeri ja vaniljasokeri ja sula suklaa. Suklaatuorejuustokuorrute sopii sekä täytteeksi että kakun päälle. Kiiltoa siihen saisi varmasti lisäämällä pienen tilkan kahvia tai öljyä. |
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: