Kinuskipiparikakku on tämän joulun suosikki leipojien keskuudessa. Toinen vuodesta toiseen suosittu joulun hyydykekakku on glögikakku, jota koulussa teemme valinnaisryhmien kanssa.
Lisäsin kinuskipiparikakun päällyskinuskiin pari palaa tummaa suklaata värin vuoksi. Koristeet tein valkoisista Candy melts napeista. Ohje on Kanelitytön kakkuparatiisista, ja kuten tavallista, käytetty ohje muuntuu vähän blogista toiseen.
Kinuskipiparikakku
Pohja:
200 g piparkakkuja
80 g margariinia
Piparkakkutäyte:
4 liivatetta
3 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl sitruunan mehua
200 g piparirahkaa
piparkakkumaustetta maun mukaan
Kinuskisuklaakiille:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
2-4 palaa tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
Murskaa piparkakut ja pehmeä margariini monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä reunoille öljyä ja tomusokeria sihdin läpi. Levitä pipariseos irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle kevyesti lusikalla painellen. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään hetkeksi.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Notkista samoilla vispilöillä toisessa kulhossa keskenään vaniljatuorejuusto ja piparirahka, sekoita joukkoon sitruunan mehu..
Mittaa kattilaan 3 rkl vettä. Kuumenna kunnolla kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen hyvin sekoittaen. Lisää ohuena nauhana juustoseoksenjoukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto tuorejuusto-rahkaseokseen. Tarkista maku, ja lisää piparkakkumaustetta.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia. Laita kiilteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna seos kuplivan kiehuvaksi samalla sekoittaen, mutta keittää ei sen enempää tarvitse. Sekoita joukkoon 2-4 palaa suklaata antamaan ruskeaa väriä ja makua. Lisää halutessasi vaniljasokeria. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvan kinuskisuklaann sekaan.
Anna kinuskiseoksen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi välillä sekoitellen ja kaada vasta sitten kakun päälle, ettei kuuma kinuski sulata kakkua. Anna hyytyä mielellään yön ylitse.
Candy meltsi napeista tai valkosuklaasta tai tummasta suklaasta voi tehdä koristeita kakun päälle. Kuvio piirretään ruutupaperille ja laitetaan leivinpaperin alle, jolloin kuvion viivojen mukaan on helppo pursottaa sulatetulla suklaalla tai candymeltsillä kuviot. kuviot saavat kuivua yön yli - ne säilyvät rasiassa leivinpaperit välissä jääkaapissa pitkiä aikoja.
Ostin Eestistä tämän kauniin mallisen irtopohjavuoan. Kun hyydykekakun valmistaa leivinpaperi vuoan pohjassa ja öljyä ja tomusokeria reunoilla, on helppo liu'uttaa ja nostaa vuoka pois kakun ympäriltä. Leivinpaperi saa jäädä kakun pohjaa, leikkaan sen vaan reunoilta reilusti pois. Leivinpaperin alle saa kakkupaperin tarjolle vietäessä, eikä kakkupaperi vety kakkua leikatessa, kun välissä on leivinpaperi.
Tosi kaunis! Testaan kyllä!
VastaaPoistaJoulun makuinen, oli hyvää! Kiitos Reija!
VastaaPoista