Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikrossa.
Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.
Lisää loput aineet eli siirappi, maltaat, leseet, ruisjauhot,
suola ja vehnäjauhot puuhaarukalla sekoittaen.
Taikinaa ei vaivata!!
Voitele kaksi tai kolme leipävuokaa margariinilla (yhteensä tilavuus lähes 4 litraa, valitse 1,3 litran pikkuvuokia 3 kappaletta tai 1,5 litran isoja vuokia 2 ja yksi pienempi lisäksi). Jaa taikina vuokiin. Anna kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa 1,5h, kunnes taikina on kohonnut vuoan yläreunaan.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipiä keskitasolla noin 2 h.
Voit voidella leipiä paistumisen loppuvaiheessa useamman kerran. Viimeistään kun leivät ovat kypsyneet reilun tunnin, valele ne kauttaaltaan siirappivedellä ja jatka paistamista vielä noin 40 min. Anna leipien jäähtyä vuoissaan. Anna leipien mielellään tekeytyä kylmässä päivän pari.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: