Suklaa-appelsiini cupcake
Lontoon matkalla ihailin monessa paikassa kauniita kuppikakkuja, ja pitihän niitä sitten heti leipoa kotiin palatessani! Kuppikakkujen pohja on tehty Vihavaisen Tarun Kuppikakut kirjan ohjeella - vähän muuntelin. Kuorrute valmistuisi nopeasti vispikermasta ja appelsiinituorejuustosta, mutta kun ei sitä ollut, kokeilin vanhaa valmistustapaa liivatevaahdolla. Mielestäni suklaata tuli melko reilusti tähän ohjeeseen ja olisin kaivannut vähän kosteampaa pohjataikinaa .- seuraavan kerran aion kokeilla samaa ohjetta korvaamalla maidon jogurtilla tai kermaviilillä.
Tämä ohje on todella nopea valmistaa: aloitin leipomisen 17.05 ja lähdin eestin kielen oppitunnille 17.35! Kuorrutteen tein palatessani. Kyllä suklaan ja appelsiinin ja mansikan liitto on hyvän makuinen yhdistelmä!
14 kpl pohjataikina
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
pieni ripaus suolaa
2 dl maitoa tai maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä tai vanhaa kermaa
2 kananmunaa
1 dl öljyä
100 g maitosuklaata
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
pieni ripaus suolaa
2 dl maitoa tai maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä tai vanhaa kermaa
2 kananmunaa
1 dl öljyä
100 g maitosuklaata
Rouhi suklaa muruiksi monitoimikoneessa tai veitsellä. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa niin, ettei kaakao jää kokkareiseksi. Sekoita maito, munat ja öljy toisessa kulhossa niin, että munien rakenne rikkoutuu. Lisää kosteat aineet kuivien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi suklaa. Sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty. Jaa taikina 14 muffinivuokaan tai voideltuun muffinipeltiin. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, kokeile tikulla keskeltä, ettei taikinaa tartu tikkuun - silloin muffinit ovat kypsiä.
Usein laitan muffinit paperivuokaan vasta muffinipellissä paistamisen jälkeen, silloin vuoka säilyy kauniin värisenä leivonnaisen ympärillä, mutta toisaalta paperivuoka "leviää" jos säilytät sitä kylmässä seuraavaan päivään. Jos paperivuoka on muffinipellissä paistettaessa, se tummuu vähän, mutta tarttuu kuppikakun reunoihin tiiviisti.
Kuorrute
1 dl vispikermaa
1/4 pkt appelsiinituorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
vähän keltaista pastaväriä
+ mansikoita
Vaahdota tuorejuusto tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri ja vaniljasokeri sekä elintarvikeväri. Pursota seos jäähtyneiden muffienien päälle ja lisää mansikan puolikas.
Vaihtoehtoinen kuorrute
1 dl vispikermaa
1/2 dl appelsiinituoremehua
1/2 liivate
1/4 pkt tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
vähän keltaista pastaväriä
+ mansikoita
Laita liivate pehmiämään kylmään veteen. Kuumenna tuoremehu ja lisää siihen pehmeä liivate, josta vesi on puristettu pois. Anna liivateseoksen jähmettyä kananmunan valkuaisen paksuiseksi ja vaahdota se sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Vaahdota tuorejuusto tasaiseksi. Lisää liivateseos tuorejuustoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri ja vaniljasokeri sekä elintarvikeväri ja tuorejuustoliivateseos. Anna täytteen olla hetken aikaa kylmässä, kunnes se on sopivan paksua pursotettavaksi. Pursota seos jäähtyneiden muffienien päälle ja lisää mansikan puolikas.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: