Mitähän näistä syntyy? Granaattiomena vuotaa paljon mehua, kun siemeniä irrottaa ja luulenpa, että tuo mehu voi olla työpinnoilla aika värjäävää - tarvittaessa astianpesuainetta raakana päälle vaikuttamaan - se poistaa värit niin pinnoilta kuin vaatteista.
Granaattiomena säilyy hyvin jääkaapin vihanneslokerossa. Se oli jo jonkin aikaa odottanut käyttöä. Pesin hedelmän ja rullasin sitä ķämmenellä pöytää vasten, jotta hedelmän keskellä olevat siemenet irtoaisivat paremmin. Sen jälkeen halkaisin hedelmän ja lusikoin siemenet pois. Siemeniä poistettaessa alle kannattaa ottaa muovikulho, johon hedelmästä irtoava tumma ja hapan mehu voi valua - mehu kannattaa käyttää kiilteen valmistuksessa. Siemeniin jää helposti niiden välissä olevaa kalvoa, sen yritin poistaa tarkasti niistä. Laitoin granaattiomenan siemeniä juustokakun täytteeseen, josta ne leikattaessa erottuivat punaisina pilkkuina leikkuupinnalla. Lisäksi tässä kakussa granaattiomenan siemeniä on kakun pinta täynnä mehukiilteen alla. Suosittelen granaattiomenan siemeniä käytettäväksi JOKO täytteeseen TAI päällikiilteen alla. Niiden maku on ihastuttava, hempeä, mutta ne rapisevat hampaissa syödessä, joten voi olla ettei ne kaikkia ruokailijoita miellytä.
Granaattiomenakakku
(sain tästä annoksesta 2 pientä kakkua)Pohja200 g pipareita80 g margariinia sulatettunaMurskaa piparit monitoimikoneen terällä ja lisää sulatettua margariinia. Laita kahden pienen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia ja kiinnitä vuoan reunat, revi ylimääräinen paperi pois. Voite sprayaa vuokaspraylla ja ripottele reunoille tomusokeria pienen sihdin läpi. Kaada pipariseos vuokien pohjalle ja ripottele tarvittessa päälle vehnäjauhoa, painele seos vuokien pohjalle.Täyte5 dl Flora vispiä tai vispikermaa5 liivatetta1/2 dl vettä tai granaattiomenanmehua - antaa vähän väriä150 g Mascarponejuustoa tai Philadelphiaa1 dl vatkattavaa vaniljakastiketta150 g valkosuklaata
1/2tl sitruunanmehua1/2 dl sokeria 2 tl vanilliinisokeria (granaattiomenan siemeniä)
Laita liivatteet pehmiämään kylmään veteen muutamaksi minuutiksi. Vaahdota kerma, lisää sokeria ja vanilliinisokeria. Vaahdota vatkattava vaniljakastike (halutessa sen määrää voi lisätä, jos samassa suhteessa vähentää kerman määrää). Pehmitä tuorejuusto sekoittaen ja vatkaa se vaahdotetun vaniljakastikkeen joukkoon. Kuumenna vesi tai mehu ja liuota siihen liivatteet, joista liotusvesi on puristettu pois. Anna liivateseoksen jäähtyä hetken.Sulata suklaa vesihauteesssa miedolla lämmöllä niin, ettei ylemmän kattilan pohja ulotu veteen. Sekoita suklaa vaniljakastike-tuorejuustoseokseen ja sitten lisää liivate ja halutessasi granattiomenan siemeniä. Nostele viimeksi kerma varovasti joukkoon. Maista maku, lisää sitruunanmehu ja tarvittaessa sokereita. Kaada täyte vuokiin, painele sitä reunoihin hyvin, ettei reunoihin jää ilmakuplia ja tasoita sekä reunat että pinta. Kermaa ei saisi jäädä kakkuvuoan reunoille, jotta punaisen hyytelön saa myöhemmin kauniisti päälle. Hyydytä kylmässä - nopeasti saat hyytymisen alkuun laittamalla kakun hetkeksi pakastimeen - tai jääkaapissa esimerkiksi tunti -pari tuntia. Olisi hyvä, jos kermatäyte olisi hyytynyt ennen kiilteen eli mehuhyytelön lisäämistä. Päälle mehuhyytelö - annos riittää kahteen kakkuun1 granaattiomenan siemenet - riittävät hyvin kahden pienen kakun päälle4 dl granaattiomenan mehua hedelmästä ja täysmehuna purkista4 liivatettaLiuota liivatteet kylmässä vedessä, kunnes ne pehmenevät. Kuumenna pieni määrä granaattiomenan mehusta esim. 1/2 dl ja liuota pehmenneet, puristetut liivatteet kiehuvaan veteen. Lisää loppu mehu kylmänä. Anna seoksen jäähtyä hetken - jos se jähmettyy liikaa eli enemmän kuin kananmunan valkuaisen paksuiseksi, sen voi kuumentaa ja jäähdyttää taas uudelleen - liivate sulaa kuumassa ja hyytyy kylmässä.Levitä granaattiomenan siemenet kakun päälle. Lisää varovasti kaataen mehu-liivateseos.Koristeluun2,5 dl Flora vispiä80 g Philadelhia tuorejuustoa1/2 - 1 dl kinuskikastiketta maun mukaan (jähmeää kinuskia myydään esim. tuubissa tai säilykepurkissa)sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan
Vaahdota kerma, lisää sekoittamalla pehmitetty tuorejuusto, kinuski ja tarvittaessa sokerit. Pursota seos kakun päälle ja lisää sokerimassakoristeita.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: