Täällä hyviä linkkejä pipareiden koristeluun!
Joulupipareiden koristeluun on pikeeri paras vaihtoehto. Sillä voi pursottaa reunaviivat, koristeellisia osia pipareiden päälle ja sillä saa tasaisen täyttöpinnan pipareihin.
Pikeeri
1 munanvalkuainen
3- 3 1/2 dl tomusokeria
muutama pisara sitruunanmehua tai viinietikkaa
Vatkaa munanvalkuaista vaahdoksi sähkövatkaimella. se ei vaahtoudu, jos joukossa on yhtään keltuaista tai jos kulhossa tai vatkaimessa on vettä tai rasvaa. Vatkatessasi täydellä teholla sähkövatkaimella lisää vähän kerrallaan tomusokeria. Vatkaa sen jälkeen vielä 3-5 minuuttia. Vatkaaminen ja happo tekevät kuorrutteesta rapena ja nopeasti kuivuvan. Lisää lopuksi sitruunanmehua joukkoon. Vatkaamisen aikana voit lisätä myös pastaväriä pikeeriin ja olenpa joskus, kun ei värejä paikalla sattunut olemaan, laittanut vähän etikkapunajuuren lientäkin väriksi tähän sitruunamehun tilalle.
Pikeerin pitää olla valmiina hammastahnan paksuista, kokeile viivan vetämistä pudottaen lusikasta pikeeriä - sen tulee olla jähmeän pysyvää. Pikeeriä voi laimentaa sitruunanmehulla ja paksuntaa tomusokerilla. Se säilyy jääkaapissa kelmun alla muutamia päiviä. Sekoita tai vatkaa ottaessasi käyttöön. Pikeeriä voi pursottaa muovipussin kulmaan tehdystä aukosta tai pursotinteriä käyttäen - jos ei kuvio säily, lisää tomusokeria.
Pipareita koristeltaessa kuvion reunaviivat ja pursotukset tehdään tuolla jähmeällä pikeerillä. Jos täytät kuvioita rajojen sisässä, tee se lähes juoksevalla pikeerillä eli lisää sitruunanmehua.
Paras pipareiden pikeerikoristeluohje löytyy Mansikkamäen blogista
Videoita aiheesta löydät täältä:
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: