Suklaan valmistusta pääsin kokeilemaan, kun kerroin isälleni katselleeni muiden suklaakuvia - siltä istumalta hän haki kaapistaan suklaan tekoon tarkoitetun sydänvuoan ja totesi, että nyt pääset kokeilemaan! Pesin uuden vuoan ja vähän öljysin sitä - se on suositeltavaa silloin tällöin ja etenkin konepesun jälkeen silikoonituotteille.
Laitoin suklaasydämiin alle Marianne crushia, sitten sulatettua valkosuklaata ja sulatettua maitosuklaata. Pitkästä aikaa temperoin suklaata - se auttaa niin, että sulatettu suklaa ei harmaannu pinnaltaan rasvan erottumisen vuoksi, temperoidun suklaan rakenne ja maku pysyy hyvänä. SUKLAAN SULATTAMISEEN JA TEMPEROINTIIN VIDEOLINKIT myös yläpalkin You Tube videoissa.
Suklaan temperointia voit tehdä kolmella tavalla: vesihauteessa kuumentaen ja jäähdyttäen, mikrossa vaiheittain tai rouhimalla suklaan ja kuumentamalla osan siitä. Itse kuumensin ja jäähdytin suklaat vesihauteessa ja mittasin lämpöä digimittarilla. Ei se vaikeaa ollut! Muistettava vain, että suklaaa
-astian pohja ei saa ottaa alla olevaan veteen kiinni, siksi laitoin alimmaisen kattilan pohjalle lusikoita tueksi. Tarkat ohjeet temperointiin löytyy Kakkumonsterin blogista tai Kakkumonsterin videolta
Näiden nallesuklaiden alla on marjamurua.
Tuo alimmainen kuva onkin sitten koristeltu kaupan valmiilla suklaalla - hienoja, uudenlaisia suklaita oli myynnissä tänä vuonna kaupoissakin.
-astian pohja ei saa ottaa alla olevaan veteen kiinni, siksi laitoin alimmaisen kattilan pohjalle lusikoita tueksi. Tarkat ohjeet temperointiin löytyy Kakkumonsterin blogista tai Kakkumonsterin videolta
Näiden nallesuklaiden alla on marjamurua.
Tuo alimmainen kuva onkin sitten koristeltu kaupan valmiilla suklaalla - hienoja, uudenlaisia suklaita oli myynnissä tänä vuonna kaupoissakin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: