Siirry pääsisältöön

Joulusuklaat Mariannerouheella









Suklaan valmistusta pääsin kokeilemaan, kun kerroin isälleni katselleeni muiden suklaakuvia - siltä istumalta hän haki kaapistaan suklaan tekoon tarkoitetun sydänvuoan ja totesi, että nyt pääset kokeilemaan! Pesin uuden vuoan ja vähän öljysin sitä - se on suositeltavaa silloin tällöin ja etenkin konepesun jälkeen silikoonituotteille.

Laitoin suklaasydämiin alle Marianne crushia, sitten sulatettua valkosuklaata ja sulatettua maitosuklaata. Pitkästä aikaa temperoin suklaata - se auttaa niin, että sulatettu suklaa ei harmaannu pinnaltaan rasvan erottumisen vuoksi, temperoidun suklaan rakenne ja maku pysyy hyvänä. SUKLAAN SULATTAMISEEN JA TEMPEROINTIIN VIDEOLINKIT myös yläpalkin You Tube videoissa.

Suklaan temperointia voit tehdä kolmella tavalla: vesihauteessa kuumentaen ja jäähdyttäen, mikrossa vaiheittain tai rouhimalla suklaan ja kuumentamalla osan siitä. Itse kuumensin ja jäähdytin suklaat vesihauteessa ja mittasin lämpöä digimittarilla.  Ei se vaikeaa ollut!  Muistettava vain, että suklaaa
-astian pohja ei saa ottaa alla olevaan veteen kiinni, siksi laitoin alimmaisen kattilan pohjalle lusikoita tueksi. Tarkat ohjeet temperointiin löytyy  Kakkumonsterin blogista  tai Kakkumonsterin videolta

Näiden nallesuklaiden alla on marjamurua.

Tuo alimmainen kuva onkin sitten koristeltu kaupan valmiilla suklaalla - hienoja, uudenlaisia suklaita oli myynnissä tänä vuonna kaupoissakin.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Britakakku 2020

Ohje päivitetty 19.6.2025 Millainen on hyvä britakakku - mielestäni sen pohjan pitää olla mehevä, suussa sulava, mieluummin vähän rapea kuin pehmeän rasvainen ja kostea! Marengin pitää olla ilmavasti aseteltu ja hieman rapeaksi ja kuivaksi paistettu - marengin voi asetella ilmavasti pohjien päälle joko lusikalla tai pursottamalla, mutta ei litteäksi levyksi vetelemällä - se ei ole toivottu tulos tässä ihanassa kesäkakussa! Britakakku Noin 15 :lle henkilölle, kakun koko 20 x 30 cm, kaksi kerrosta,  10 hengen ainesmäärät suluissa, annoskoko riippuu täytteenkin määrästä ja tukevuudesta. Suurempi kakkuohje 15-20   henkilölle löytyy täältä  Pohja 175 g margariinia   (150g) 1 3/4 dl sokeria       (1 1/2 dl) 5 kananmunan keltuaista  (4) (käytin L-koko) 1 3/4 dl maitoa        ( 1 1/2 dl) 3 dl vehnäjauhoja    (2 1/2 dl) 2 tl leivinjauhetta    (2 tl) 2 tl vanilliinisokeria  (1 tl) Marenki 5 valkuai...

Kermavaahto kakun päällysteenä ja kermapursotus

Teksti on  päivitetty viimeksi huhtikuussa 2025.   Alkuperäinen teksti on  vuodelta 2015 Kerman valinta Moni kyselee, mistä tulee paras pursotettava vaahto ja mielipiteet ja vastaukset vaihtelevat. Nykyään useimmat vispikermat ovat hyvin toimivia, myös edullisimmat tuotteet ja hinnoissa onkin eroja, niitä kannattaa vertailla.  Kerma tarkoittaa maidon rasvaa. Vispikerma on tarkoitettu vatkattavaksi, sen vaahto on kiinteä ja kiiltävä sekä kestävä, vatkaaminen tosin kestää vähän pidempään kuin kuohukerman vaahdottaminen.  1 dl vispikermaa on vaahdotettuna noin 1,75 dl.  Kuohukerman vaahto ei ole yhtä pysyvää, eikä kuohukermasta saa tilavuudeltaan yhtä paljon vaahtoa kuin vispikermasta. Sanoisin, että k uohukermasta ei hyvää pursotusvaahtoa saa -tästäkin joku on eri mieltä -mutta kuohukerma on paras tuote kinuskin valmistukseen eli keitettävään tuotteeseen. Vispikermojen laadussa ja valmistajissa on tapahtunut muutoksia esimerkiksi vuoden 2023 aikana ja a...

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Sveitsiläinen marenkivoikreemi on kypsennetty marenki, johon lisätään rasvaa. Marenkivoikreemi on kevyempi ja maukkaampi vaihtoehto voikreemille. Se on samettimainen, kevyen makuinen, ilmava ja kaunis kakkujen ja muffinien kuorrute, jota voidaan siloittaa paletilla tai  raapalla kakun pintaan tai pursottaa. Käytän marenkivoikreemiä tuorejuustolla macaronssien täytteenä - se on ehdoton suosikkini siinä.  Olen käyttänyt marenkivoikreemiä myös kakun täytteenä, mutta harvemmin - ja sitä voi jatkaa kermavaahdollakin. Marenkivoikreemi värjäytyy kauniisti pastaväreillä.  Teen usein kakun päälle tämän kuorrutuksen ja olen usein kuullut kysymyksen - "mitä tämä on? Hyvää!"   Marenkivoikreemissä perusohje on 1 osa valkuaista 2 osaa sokeria ja 3 osaa voita , mutta siitä on erilaisia muunnoksia, niistä alla tietoa enemmän. Sokerin ja rasvan määrää voi vähentää reilustikin  ja kummankin laatua muuttaa.  Marenkivoikreemin perustana on kuumennettu munan ...