Pitkästä aikaa tein karjalanpiirakoita. Kotona olin vain Jalon myllyn karkeita ruisjauhoja ja pulikkakin kateissa muuttovarastoissa. Nämä piirakat on karkeasta jauhosta tehty, mutta lähdin kuitenkin kauppaan hakemaan tavallisia ruisjauhoja - kuori tulee parempi niistä tehden.
Kuoritaikinan ruisjauho-vesi-suola seokseen kannattaa lisätä vähän öljyä ja vehnäjauhoja, ne parantavat taikinan kimmoisuutta ja leipoutuvuutta.
Hyvä ohje karjalanpiirakoihin ensikertalaisellekin löytyy Kinuskikissan sivuilta. Puuro kannattaa keittää jo edellisenä päivänä valmiiksi, itse lisään piirakkapäivänä puuroon raakaa kananmunaa niin maun kuin värin kannalta. Lisäksi muna sitoo puuroa täytteessä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: