Joulupuumetsä
Joululeivonnaisten sarja alkoi vasta puolivälissä joulukuuta pikaleivontaohjeella. Näiden karpalomuffinien ohje on sellainen, että kuivat ainekset voi latoa kerroksittain purkkiin ja liittää mukaan alla olevan ohjeen.
Karpalomuffinit
noin 16 kpl
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruokosokeria tai sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2 dl kauranleseitä tai kookoshiutaleita tai valkosuklaarouhetta
1-2 dl pakastekarpaloita tai kuivattuja karpaloita tai puolukoita tai vadelmia tai mustikoita
2 munaa
75 g margariinia sulatettuna tai 3/4 dl rypsiöljyä
OHJE:
Sekoita purkissa kerroksittain olevat kuivat aineet keskenään (jos käytät kuivattuja marjoja, ne voivat olla kuiva-aineiden joukossa), lisää 2 munaa hieman vaahdotettuna ja 75 g sulatettua margariinia tai 3/4 dl rypsiöljyä sekä 1 1/2 dl maustamatonta jogurttia. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta sekoita mahdollisimman vähän, ettei taikina sitkisty. Lisää viimeksi pakastemarjat mahdollisimman vähän sekoitten, ettei taikina värjäänny. Nosta taikinaa 2 lusikalla muffinivuokiin, (jotka ovat muffinipellin syvennyksissä) niin, että vuoasta 1/3 jää tyhjäksi. Paista 200 asteessa kauniin vaalean ruskeiksi ja kokeile kypsyyttä vielä muffinin keskeltä tikulla. Pikaleivonnaiset ovat parhaita tuoreina.
Päälle voi tulla muruseos:
2 dl kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
50 g margariinia sulatetttuna
-sekoita ainekset, laita muffinien päälle paistamisen puolivälissä, kun pinta on kuortunut
Tai päälle voi laittaa kermavaahtoa:
1 1/2 dl Flora vispiä
50-100 g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan
-vaahdota kerma, pehmitä tuorejuusto sekoittamalla ja yhdistä ainekset, mausta
Joulukuusikoristeet tein suolatikuista ja pikeeristä. Ensin piirsin kaavan ruutupaperille leivinpaperin alle ja sen jälkeen pursotin vihreäksi värjätystä pikeeristä suolatikun päälle kuusen muodon. Koristeet kannattaa lisätä nopeasti päälle, ennen kuin pikeeri ehtii jähmettyä. Koristeet on tehtävä vähintään päivää aiemmin, koska pikeerin kuivuminen ottaa aikaa. Joulukuuset voi kääntää ja tarvittaessa pursottaa pikeeriä toisellekin puolelle ja lisätä koristeita.
Lisää koristeet muffinien päälle juuri ennen tarjoilua, sillä
suolatikut pehmiävät muffinien kosteuden vaikutuksesta ja pikerikoristeet sulavat nopeasti kermavaahdon päälle. Voisokerikreemi, jossa on tuorejuustoa mukana säilyttää pikeerikoristeet pitkään hyvinä oman kokemukseni mukaan.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: