Lapsenlapseni kyseli jo lähes puoli vuotta minua leipomaan kinderleivoksia, kun ne olivat niin mieleisiä olleet viimeksi leipoessani. Omaan makuuni nämä ovat vähän liian makeita, mutta muistan kyllä, että lapsiperheessä mokkapalojakin leivoin tosi usein, koska ne olivat niin lasten herkkua ja tämä kinderpiiras on kuin jalostettu muoto mokkapaloista.
KINDER-LEIVOKSET
150 g margariinia
1 1/2 dl vettä
2 1/ 2 dl sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja tai Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 munaa
Voikreemi
päälle:
100 g margariinia tai voita
3 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
3 rkl maitoa
Pinnalle:
200 g Fazerin Sininen maitosuklaata sulatettuna
+ 2 rkl margariinia tai voita –
Voitele ja jauhota kaksi pitkänmallista Kinuskikissan vuokaa tai
iso piirasvuoka. Kuumenna margariini ja vesi. Sekoita kuivat aineet
muovikulhossa, lisää kuuma margariini-vesi-seos. Sekoita pikaisesti ja tasoita
taikina vuokiin paistumaan. paista 175 asteessa, kunnes taikinaa ei enää tartu
tikkuun kakun keskeltä kokeiltuna. Jäähdytä pohjat.
Voikreemi: Vatkaa huoneenlämpöistä margariinia ja lisää tomusokeri
ensin pienellä vatkainnopeudella, sitten tehokkaammin vatkaten. Lisää maito ja
vanilliinisokeria, halutessasi ruskean kreemin. lisää 2 tl kaakaota. Halutessasi
voit myös lisätä maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa maidon tilalle noin
50-100 grammaa, silloin saat täyteläisemmän makuisen kreemin. Tarkista kreemin
maku.
Pinnalle: Sulata suklaa vesihauteessa niin, että ylemmän
kattilan, jossa suklaa on, pohja ei saa ottaa kiinni sen alla olevaan veteen.
Sulata ajan kanssa, miedolla lämmöllä. Juuri ennen kuin lisäät suklaan kakun
päälle, voit sekoittaa sulan suklaan joukkoon margariinia kiiltoa antamaan. Suklaan sulattamisesta Yhteishyvän video-ohje täällä.
Kakun kokoaminen: Levitä ensin tasaisesti voikreemi kakun
pintaan. Sen jälkeen levitä sula suklaa nopeasti metallilastan avulla kanssa kreemin
päälle. Voit kastaa lastaa välillä kuumaan veteen, se helpottaa työskentelyä.
Itse epäonnistuin tuon suklaan tasaisessa levittämisessä tällä kertaa
ja korjasin kakun ulkonäköä kiehauttamalla epätasaisen suklaan päälle ganachen,
jonka ohjeen löydät täältä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: