Lauantai-iltapäiväksi päätettiin kokeilla pitsan tekemistä vamiista eestiläisestä pitsajauhoseoksesta "Õhukese pitsapõhja pulber". mitä minulle oli kovasti kehuttu. Pussiilliseen jauhetta lisätään 2 dl vettä ja 1/2 dl öljyä. Me lisäsimme sekä vettä että öljyä enemmän, koska taikina näytti turhan paksulta koostumukseltaan.Käytimme oliiviöljyä. Pussin kyljessä kerrotaan, että se sisältää vehnäjauhoa, maitojauhetta ja leivinjauhetta. Sekoitettu taikina kaulitaan ohueksi margariinilla rasvatun uunipellin päälle - no me laitoimme leivinpaperin päälle. Huomasimme, että yksi pussillinen tätä jauhetta muodostaa hieman liian suuren taikinan yhdelle 60 senttisen uunin uunipellille - påitsapohja kannattaa todella kaulia ohueksi, jotta se olisi hyvän makuinen. Pohja kohoaa hieman uunissa ja muistuttaa rakenteeltaan enemmän pannukakkua tai murotaikinaa kuin hiivataikinaa - no eihän siinä hiivaa olekaan. Mukava kokeilu tämä oli, mutta kylläpä me teemme seuraavalla kerralla pitsapohjan entiseen tapaan vehnäjauhojen ja ruisjauhojen tai kauranleseiden kera ja vähällä hiivalla - klikkaamalla pääset ohjeeseen. Makuasioista ei voi kiistellä - minulla on ystäviä, jotka tekevät joka kerta pitsapohjan tämän pussiseoksen avulla.
Pitsan päälle tuli tällä kertaa tomaattikastike, joka löytyy äskeisestä linkistä ja
suolaveteen säilöttyä artisokkaa puolikkaina
aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
itse kasvatettua oreganoa ja basilikaa
mustapippuria
sinihomejuustoa
mozzarellaraastetta ja emmentalraastetta.
Paistoimme pitsat 225 asteessa ja paistamisen loppuvaiheessa päälle lisättiin ihan lyhyeksi aikaa (minuutti pari?) kirsikkatomaatin puolikkaita ja italialaista serranon kinkkua eli ilmakuivattua kinkkua - se ei saa palaa, vaan vain vähän kuumentua. Kun pitsat saatiin uunista, lisättiin päälle vielä rucolaa ja tuoretta timjamia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: