Tämä kakun ohje on ollut vuosikausia käytössäni - se on nopea ja herkullinen - lisäkkeeksi käy jäätelö, marjat ja kinuski, vatkattava vaniljakastike. Piirasvuoassa paistettaessa koko kakun valmistus käy puolessa tunnissa - nnin pikainen ei kuitenkaan kannata olla kuin minä olin tänään, sillä jätin vahingossa leivinjauheen pois! Se harmitti niin, että piti kesken kahvikupin nousta uusi paistos tekemään uuniin - ja kyllä kannatti, sillä ovesta tupsahtikin pian nuoria miehiä kahville!
Mehevä suklaakakku
Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita ne keskenään
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 rkl kaakaota
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Sulata mikrossa 150 g margariinia ja kiehauta 1 dl vettä
Vatkaa 2 munaa kevyesti vaahdoksi
Lisää nesteiset aineet kuiviin aineisiin ja kaada taikina voideltuun ja (kookos)jauhoilla jauhotettuun piirasvuokaan (halkaisija noin 25 cm). Paista 175 asteessa, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa keskeltä kokeillen - kakku kypsyy noin 20 minuutissa ja se saa jäädä vähän kosteaksikin keskeltä. Voit tarjota sen lämpimänä tai kylmänä, jolloin sen voi koristellakin esim. sabluunoilla ja tomusokerilla.
Lisätäänkö tuo vesi kuiviin aineisiin siis lämpimänä/kuumana :) t.aloittelija
VastaaPoistaKyllä itse laitan sen ihan kuumana - varottava tietysti, ettei munat paistu kiehuvan kuumassa rasvassa - eli joko erikseen ne ja vähän sekoitellaan välillä tai sitten jäähdytellään hetki rasvaseosta, jos se muniin yhdistyy. Leivinjauhe ei ehdi toimimaan tässä, vaikka neste menisi kuumanakin taikinaan. Tämä on hvyää jäätelön ja marjojen kanssa tai jogurttivaniljakastike tai vatkattava vaniljakastike seuranaan
VastaaPoista