Tänään pääsin huippuammattilaisten Marjo Moilasen ja Pia Penttilän oppiin. Arvostan kovasti kokeneilta kakuntekijöiltä saamiani ohjeita ja työtä helpottavia vinkkejä. Kiitos kurssipäivästä!
Sokerimassalla päällystetyn kakun täytteinä mustaherukkamousse ja vadelma-punaherukkamousse.
Kakun täyte kahteen väliin 3 munan kakkupohjassa syntyi kätevästi samasta "pohjaseoksesta".
Yhdestä kaksi
- punaherukkavadelmatäyte ja mustaherukkatäyte
2 1/2 dl Flora vispiä
1 dl vaahdotettua vaniljakastiketta (Flora)
100 g maustamatonta tuorejuustoa Arla
1- 1 1/2 dl sokeria
2-4 tl vanilliinisokeria
vähän, muutama pisara sitruunan mehua
3 liivatetta
1 1/2 dl vadelmaa ja punaherukkaa
1 dl mustaherukkaa (+Mariannerouhetta)
Soseuta ensin pakastemarjat monitoimikoneella - jos et halua marjan kuoria tai siemeniä täytteeseen, voit toki painaa soseen siivilän läpi, mutta mielestäni se ei ole tarpeen.
Pehmitä liivatteet vedessä. Vaahdota kerma. Vaahdota vaniljakastike ja lisää se kerman joukkoon.Sulata liivatteet pieneen tilkkaan esim 3 rkl:seen kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita liivateliuos tuorejuuston joukkoon, lisää kermaseos ja maun mukaan sokeria ja vanilliinisokeria. Jaa täyte kahteen osaan ja sekoita toiseen vadelma-punaherukkaseos ja toiseen mustaherukka.
HUOM. Tein täytteet tuolla pienemmällä sokerimäärällä ja mielestäni ne maistuivat vatkauksen jälkeen taivaallisen hyviltä ja olivat tosi kauniin värisiä. Kun ne oli olleet kakun välissä 2 vrk oli niiden maku mielestäni turhan mieto, olisin kaivannut lisää makeutta. osa kakun maistajista piti täytteistä tuollaisenaan "ei liian makeaa"- kommentilla. Itse lisäsisin tuohon mustaherukkatäytteeseen vielä piparmintun makuista karkkirouhetta esim. marianne rouhetta tai vaihtoehtoisesti vesihauteessa sulatettua valkosuklaata punaherukkaseokseen - silloin se on lisättävä tuorejuustoon enne kerman lisäystä.
Levitä puolet täytteestä alimmalle, pullasudilla ja maidolla kostutetulle pohjalle, päälle jäisiä pakastemustikoita ja loput täytteestä päälle. Laita toinen kakkukerros ja kostuta se. Valmista toinen täyte.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: