Sain
luvan julkaista näitä ihanaisia kuvia pienestä 4- vuotiaasta lapsenlapsestani,
joka leipoi ennen joulua päiväkotiin ja toisen kerran meille joulupöytään
herkullisia Daim-keksejä.
Tämä
tyttö on äitinsä ja mammansa tavoin innokas leipuri, ehkä tuleva bloggaajakin??
Ja näin taikina levitettiin uunipellille ja hups! uuniin läksi paistumaan. Seuraavassa kuvassa onkin jo kypsät Daim-tangot.
Valmiina tanko leikattiin paloiksi. Onnistuneesta
lopputuloksesta osaa leipuri aina riemuita ja me muut saimme herkutella mukana.
Dajm-keksien ohjeita oli netissä useita, mutta tätä ohjetta en löytänyt nettiä selailemalla. 4-vuotias leipoi
Dajm-keksit näin:
• 100 g huoneenlämpöistä voita
• 1 dl
sokeria
• 1 1/2 tl vaniljasokeria
• 1 tl leivinjauhetta
• 2 tl vaaleaa siirappia
• 2 1/2 dl vehnäjauhoja
• noin 70 g Daim-suklaata pieninä
paloina
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi, sokeri, vaniljasokeri, leivinjauhe ja siirappi tahmeaksi seokseksi. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Sekoita Daim-palaset tasaisesti taikinan joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile niistä kaksi pitkulaista tankoa leivinpaperoidulle pellille. Tasoita niitä vain hieman, sillä ne leviävät paistettaessa. Paista uunin keskitasolla 14-17 minuuttia. Leikkaa tangot viistoiksi paloiksi niiden ollessa lämpimiä. Anna jäähtyä pellillä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: