Dumlemuffinit
Koristeeksi valmistin sokerimassasta
tähdet. Kuivuneisiin tähtiin kirjoitin elintarviketussilla. Tähdet ovat
kukkalangan varassa. Tämä suklaamuffinien ohje olikin erityisen hyvä –
minun makuuni. Annoksesta tulee 12 isoa muffinia.
Suklaamuffinitaikina
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1 dl maitoa tai turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
75 g voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
12 dumlea tai 12 palaa pätkistä
muffinipelti / 12 isoa muffinivuoka
Laita muffinipellin kuppeihin paperiset muffinivuoat. Sulata
margariini, jäähdytä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita niin
hyvin, ettei seoksessa ole kokkareita. Rouhi suklaa. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri. Lisää
varoavasti puulastalla nostellen vuorotellen munavaahtoon jauhoseosta,
margariinia ja maitoa. Lisää lopuksi suklaarouhe, sekoita mahdollisimman vähän.
Kaada taikinaa vähän muffinivuoan pohjalle, aseta suklaapalat päälle, mutta älä
paina pohjalle. Laita loput taikinasta päälle niin, että muffinivuoka jää
sentin verran tyhjäksi kohoamisvaraa varten. Paista 175 asteessa, kunnes
puutikkuun ei enää tartu taikinaa painaessasi sen muffiniin. Jäähdytä.
Appelsiinikuorrutus
1 dl Flora vispiä
1 appelsiinirahka
pastaväriä
½ prk noin 90 g Philadelphia tuorejuustoa
2 tl vanilliinisokeria
muutama pisara sitruunanmehua
Vaahdota kerma, lisää siihen rahka ja elintarvikeväriä. Pehmitä hyvin tuorejuusto ja lisää se kermarahkaseokseen. Mausta ja maista. Pursota täyte jäähtyneiden muffinien päälle.
Ehkä tuo suklaa olisi parempi laittaa vasta muffinin päälle, koska se näin laitettuna löytyi valmiin muffinin pohjalta. Vielä voisin kokeilla yhtä tapaa -sain näet leipuriystävältä Annelta seuraavan neuvon muffinien suklaasydämiin: 75 g suklaata, 0,8 dl kermaa, sulata ja sekoita, jaa jääpalamuotteihin ja jäädytä, sitten muffinssin keskelle taikinaan, sulaa sinne sisään uunissa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: