8 dl vehnäjauhoja
3 ½ dl sokeria tai ruokosokeria
tai itse käytin Brown
Cane-sokeria
2 tl ruokasoodaa
3 tl vaniljasokeria
6 dl laktoositonta piimää
3/4 dl ruokaöljyä
Täyte:
4-5 isoa omenaa
½ dl tai 1 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
(kanelia vähän)
Kauramurukuorrutus:
200 g margariinia sulatettuna
1 ½ dl sokeria tai ruokosokeria
6 dl isoja kaurahiutaleita
3 tl vaniljasokeria
Pese ja kuori omenat, kuutioi ne ja laita sokerin (ja
kanelin) kanssa mikrokulhoon kannen alle ja kuumenna täydellä teholla noin 3-5
minuuttia, kunnes omenat ovat aivan pehmeitä, mutta eivät saa soseutua. Lämmitä
uuni 200 asteeseen.
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, lisää piimä ja
öljy ja sekoita mahdollisimman vähän, ettei jauhojen sitko tule taikinaan.
Levitä lastalla uunipellille, jonka päällä on leivinpaperi. Asettele
omenakuutiot pinnalle.
Lisää murukuorrutuksen margariiniin muut aineet, sekoita ja
ripottele kuorrutus omenoiden päälle. Paista uunissa kullan ruskeaksi, noin
20-30 min. Paloittele. Ripottele tomusokeria sihdin läpi jäähtyneen piirakan
päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: