Vuohenjuustopunajuuret
4-8 pientä punajuurta
noin 15 kpl cashewpähkinöitä
Pese, kuori ja kääri punajuuret folioon, halutessasi voit
valella vähän oliiviöljyä ja esim. mustapippuria, rosmariinia tai basilikaa ja
suolaa niiden päälle. Laita 175 -200 asteiseen uuniin ja paista noin tunnin
verran tai enemmänkin, kunnes puutikulla folion läpi kokeillen punajuuret ovat
sopivan pehmeitä. Anna jäähtyä.
Laita punajuurten uunissa ollessa myös cashewpähkinät uuniin
muutamaksi minuutiksi, että ne saavat vain vähän ruskeaa väriä ja ota ne pois
uunista, jäähdytä ja rouhi veitsellä. Tee punajuurten paistumisen aikana
siirappi ja kreemitäyte.
Vuohenjuustokreemi
100 g pehmeää vuohenjuustoa
100 g mustapippurilla maustettua tai maustamatonta ranskankermaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Hienonna juusto ja sekoita se ranskankermaan, mausta ja maista.
Etikkasiirappi
1 dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
Sekoita ainekset kattilassa ja keitä paksuksi siirapiksi
keskilämmöllä. Ota kattial pois liedeltä heti, kun siirappi sakenee.
Ota jäähtyneet punajuuret pois foliosta. Halkaise punajuuret
ja tarvittaessa poista kantaa niin, että saat punajuuret pysymään pystyssä.
Laita päälle pikkulusikalla vuohenjuustotahnaa ja raitoina siirappia – sitä ei
kuvan tarjoilussa ole, mutta se oli erittäin hyvää näiden kanssa. Ripottele
pähkinöitä pinnalle.
Lohiviettelys siemenkupeissa
Siemenkupit valmistin siemenleipien taikinasta painelemalla sitä silikoonimuffinivuoan kuppeihin ohuesti vehnäjauhojen (maissijauhokin käy) avulla. Paistoin kuppeja sen aikaa, että ne tuntuivat rapelta ja irtosivat hyvin kääntämällä kuuman silikoonialustan. Raakoina kupit eivät irtoa. Jäähdytä kupit ennen täyttämistä.
Täytteeksi lohiviettelystahnaa
(tahnan ohje Tinskun keittiöstä)
Koristeluun
100 g rapu- tai katkarapu tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
70 g kylmäsavulohta tai graavilohta
2 rkl majoneesia
1/2 hapokas omenan puolikas tai pieni maustekurkku
1 tl silputtua tilliä tai ruohosipulia
loraus sitruuna- tai limemehua
ripaus mustapippuria ja valkopippuria myllystä
Koristeluun
tilliä tai ruohosipulia
Pilko kaikki aineksi pieneksi
kuutioksi ja sekoita ne tuorejuuston, majoneesin ja ranskankerman joukkoon.
Mausta ,tarkista maku.
Savuporotäyte ruisnappien päällä
Ruisnappeja
Täyte
50 g poron kylmäsavupaistia
100 g Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa
80 g ranskankermaa
1/4 punainen paprika
½ vihreää omenaa
pätkä purjon vihreää osaa
sitruunapippuria
1. Pilko paprika, poro ja purjo pieniksi kuutioiksi. Kuutioi
omena
2. Sekoita sitten kaikki täytteen ainekset yhteen ja
mausta sitruunapippurilla. Täytä ruisnapit ja koristele.
Katkarapuleivät
Katkarapuleipiä varten sulatin pakastekatkarapuja siivilässä kuumaa vettä nopeasti päälle valaen- mikrossa katkaravut helposti sitkistyvät, ne eivät kestä kuumentamista. Pilkoin valmista patonkia vinoiksi viipaleiksi, Sekoitin katkarpuihin majoneesia ja katkaraputuorejuustoa sekä vähän mustapippurilla maustettua creme fraichea sekä muutama tippa sitruunanamehua. Levitin tahnan patonkiviipaleille ja koristelin basilikalla. Kuvassa leipiä näkyy vain vähän yläkulmassa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: