Tässäpä vihdoin täydellinen kuppikakkutaikina minun makuuni, kevyt, maukas ja muunneltava. Ohje löytyi Taikinataivas blogia pitävän Tarjan avulla ja on peräisin Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset kirjasta. Kiitos Tarja!
Vadelmavalkosuklaamuffinit
Tästä
ohjeesta tulee 12-15 kpl
3 kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 1/4 dl Flora
Vanilla vatkattavaa vaniljakastiketta
50 g
margariinia
50 g
valkosuklaata rouheena
noin 1 dl
paistonkestävää marmeladia – itse laitoin vadelmaa – voisi olla pakastevadelmiakin
Vuoraa
muffinipellin aukot muffinivuo’illa. Lämmitä uuni 175-200 asteeseen. Vatkaa
munat ja sokeri todella hyvin – valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. Huoneenlämpöiset
kananmunat ja Siro-sokeri vaahtoutuvat parhaiten. Sulata rasva mikrossa kuvun
alla, jäähdytä. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta,
margariinia ja vaniljakastiketta. Sekoita varovasti puulastalla nostellen nämä
tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina mittakuppiin, jossa on hyvä nokka ja josta
on helppo kaataa taikina muffinivuokiin. Käytä lusikkaa apuna ”katkaisemaan”
taikinan juoksutus. Täytä vuoat niin, että 1/3 jää tyhjäksi – kohoamisvaraa.
Ota paistonkestävää hilloa ja pudota sitä veitsen kärjellä tai kahdella
lusikalla jokaisen muffinin keskelle ennen uuniin laittamista. Voit pudottaa
keskelle myös pakastemarjoja noin ½ teelusikallista muffinia kohti. Myös
pätkispalat käyvät muffinien keskelle. Paista kauniin vaalean ruskeiksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä viesti, kommentti tai kysymys: